ΤΟΠΙΚΑ

Η Incrediblue παρουσιάζεται από την Google ΒΟΛΙΩΤΙΚΗ STARTUP

η-incrediblue-παρουσιάζεται-από-την-google-βολιωτικη-st-97487

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό φόρουμ επιχειρηματικότητας

Ανοίγοντας πανιά για την επιχειρηματικότητα από το Βόλο, οι σύγχρονοι «Αργοναύτες» της εταιρείας Incrediblue δεν φαντάζονταν πως η έμπνευσή τους σύντομα θα κέρδιζε το «Ναι, γίνεται».

Η Βολιώτικη εταιρεία απέδειξε σε πολύ σύντομο διάστημα ότι οι καλύτερες ιδέες για startups βασίζονται στην καινοτομία κι αυτή την ιστορία της θα μοιραστεί την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες, μοναδική ελληνική εκπρόσωπος στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαφόρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που οργανώνεται από την Google, με σκοπό να συζητηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο και η ψηφιακή οικονομία στο χώρο του επιχειρείν στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση, θα συζητηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται από την ψηφιακή οικονομία, με σκοπό την επέκταση της ψηφιακής κουλτούρας στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν κληθεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενσωμάτωσαν το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες της Google στη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ενισχύσουν την επιχείρησή τους.

Η ελληνική εταιρεία Incrediblue (διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών) είναι ανάμεσα σε αυτές που διακρίθηκαν από τη Google και καλούνται να παρουσιάσουν φέτος τις δικές τους εμπειρίες στις Βρυξέλλες.

• Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο αναπτύσσονται τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορα από εκείνες με μικρή ή καθόλου διαδικτυακή παρουσία και διπλασιάζουν τις θέσεις εργασίας.

• Η Google έχει από καιρό δεσμευτεί να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των Ευρωπαίων πολιτών. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, επενδύει στη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων με στόχο να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει 1.000.000 Ευρωπαίους μέχρι το τέλος του 2016. H πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google είναι μείζονος σημασίας για την εκπλήρωση της υπόσχεσής της, καθώς και για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης των εργαζομένων με ψηφιακές δεξιότητες.

Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google ξεκίνησε το 2014 και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ, έχει σα στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και της πιο ολοκληρωμένης και εντονότερης χρήσης των διαδικτυακών εργαλείων στον κλάδο του τουρισμού.

Incrediblue: Διαδικτυακή πλατφόρμα για ενοικίαση σκαφών

Σε μία περίοδο όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν ίσως τις χειρότερες ημέρες στη σύγχρονη -μεταπολεμική- ιστορία της Ελλάδας, μία ολιγομελής παρέα ανθρώπων απέδειξε στην πράξη πως η επιτυχία είναι εφικτή, παρά τις αντιξοότητες που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Μετά από μία άσχημη εμπειρία που είχε ο Αντώνης Φιοράκης (ιδρυτής και CEO της εταιρείας) στις καλοκαιρινές του διακοπές με φίλους από μια εταιρεία ναύλωσης σκαφών, αποφάσισε να αλλάξει τον κλάδο ενοικίασης τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα.

Σύντομα, δημιούργησε την Incrediblue, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών για να κάνει κάποιος τις διακοπές του. Μετά τη γρήγορη επιτυχία της ιδέας του, ο Αντώνης ξεκίνησε να ψάχνει κι άλλους τρόπους να επεκτείνει την επιχείρησή του. «Ενιωσα πως ασθενούσαμε στο πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής μας, στις πωλήσεις», λέει ο Αντώνης. «Εβλεπα πως έχουμε επισκέπτες, αλλά ήθελα να μάθω από πού προέρχονταν όλοι αυτοί».

Μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, ο Αντώνης έμαθε τα βασικά για το digital analytics, με υλικό ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους στο χώρο του τουρισμού.

«Η εκπαίδευση με βοήθησε να «μετρήσω» διαδικτυακά στοιχεία συμπεριφοράς των χρηστών μας. Ενθουσιάστηκα με τον όγκο των δεδομένων που ήταν διαθέσιμα. Ανακάλυψα λεπτομέρειες για τους πελάτες μου, που με βοήθησαν να αυξήσω τις πωλήσεις μου».

Οπως λέει ο Αντώνης, μετά το Grow Greek Tourism Online, «αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας. Αυτό μας βοήθησε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας έξι φορές και να αναπτύξουμε τον στόλο μας από 100 σε 3000 σκάφη. Η Incrediblue παρέχει πλέον την ιδανική λύση σε τουρίστες που αναζητούν μια ξεχωριστή ιστιοπλοϊκή εμπειρία για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Ο μύθος των ακριβών διακοπών με σκάφος καταρρίπτεται εύκολα. Μπορείς να νοικιάσεις σκάφος για έξι άτομα με κόστος 150 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή 25 ευρώ το άτομο. Αν θέλεις και σκίπερ, το κόστος είναι 100-140 ευρώ τη μέρα. Οι περισσότεροι ζητούν και σκίπερ, είτε επειδή δεν έχουν δίπλωμα, είτε επειδή έχουν αλλά φοβούνται. Οι διακοπές με σκάφος δεν είναι μόνο για ιστιοπλόους. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Κάθε πρωί ξυπνάς στο μπαλκόνι με την καλύτερη θέα του κόσμου. Πας σε παραλίες, σε ταβερνάκια που είναι προσβάσιμα μόνο με σκάφος και απολαμβάνεις ιδιωτικότητα. Είναι μαγευτικό.

Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί κανείς να κάνει κράτηση σε επιλεγμένα σκάφη που τα οδηγούν έμπειροι καπετάνιοι για την ίδια τιμή που θα έδινε για ένα ξενοδοχείο, έχοντας όμως τη δυνατότητα να αλλάζει τη θέα του δωματίου του όσες φορές επιθυμεί απλά ρίχνοντας άγκυρα σε μία παραλία μετά την άλλη.

Οι ταξιδιώτες έχουν κουραστεί να κάνουν κάθε χρόνο τις ίδιες διακοπές σε παραδοσιακά καταλύματα, γι’ αυτό και παγκοσμίως υπάρχει μία τεράστια τάση για μη ξενοδοχειακές εμπειρίες. Το προϊόν της incrediblue συνδυάζει τη μετακίνηση με τη διαμονή και δίνει πρόσβαση σε ένα νέο τρόπο διακοπών»καταλήγει ο Αντώνης Φιοράκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου