ΤΟΠΙΚΑ

Στοιχειώνει η παλαιά πτέρυγα

στοιχειώνει-η-παλαιά-πτέρυγα-851206

Η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου παραμένει ερείπιο. Στο εγκαταλειμμένο, μετά την πλήρη ανάπτυξη της νέας πτέρυγας, κτήριο ασθενείς και γιατροί της Β’ Παθολογικής Κλινικής αισθάνονται εξόριστοι…
Στο παλαιό τμήμα του νοσοκομειακού συγκροτήματος οι εργασίες ανακαίνισης αποτελούν τη μεγάλη, για πολλά χρόνια, εκκρεμότητα και ο σχεδιασμός να αναπτυχθούν στους χώρους του κλινικές και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την ανακαίνιση, είναι μετέωρος.
Η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ έδωσε στο νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια την ευκαιρία να απευθυνθεί με επιστολή στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, θέτοντας τις προτεραιότητες για τα έργα του Νοσοκομείου που πρέπει να ενταχθούν.
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης της κατασκευής της Β’ Παθολογικής Κλινικής. Σήμερα στεγάζεται σε χώρους της παλαιάς πτέρυγας που δεν τηρούν σύγχρονες προδιαγραφές κτηρίου παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον νομάρχη, η ΔΕΠΑΝΟΜ ολοκληρώνει τη μελέτη του έργου προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ.
Δεύτερο έργο το οποίο ζητείται να ενταχθεί στην πρόταση της Περιφέρειας, αποτελεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Οικόπεδο για το νέο κτήριο υπάρχει, οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες, αλλά κονδύλια δεν έχουν διατεθεί. Σήμερα στεγάζεται σε ένα πολύ μικρό κτήριο που δεν καλύπτει κατ’ ελάχιστο τις ανάγκες του νησιού.
Ο δήμος στο πλαίσιο της τροποποίησης του σχεδίου πόλης έχει εξασφαλίσει οικόπεδο, όπου μπορεί να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Το έργο μπορεί να κατασκευασθεί άμεσα, αν εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, διότι η ΔΕΠΑΝΟΜ διαθέτει τις σχετικές μελέτες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.
Ο νομάρχης προτείνει επιπλέον προτεραιότητα να δοθεί στην ανακαίνιση του τμήματος του παλαιού κτηριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος «Ψυχαργώ». Το έργο ήταν ενταγμένο στο 3ο Κ.Π.Σ., με προϋπολογισμό 2,9 εκατ. ευρώ, αλλά δεν υλοποιήθηκε και προτάθηκε να ενταχθεί ως έργο «γέφυρα» στο ΕΣΠΑ.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί άμεσα, ώστε να στεγαστούν οι ψυχιατρικές κλινικές και οι άλλες υγειονομικές υπηρεσίες. Νοσοκομείου», σημειώνει ο κ. Παπατόλιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου