ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση για τη σύμβαση του κάμπινγκ Χορευτού

παράταση-για-τη-σύμβαση-του-κάμπινγκ-χ-97796

Μέχρι την επίλυση των νομικών και τεχνικών κωλυμάτων

Την παράταση της προθεσμίας υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ του δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου και του αναδόχου εκμετάλλευσης του κάμπινγκ Χορευτού, για διάστημα τεσσάρων μηνών, μέχρι την επίλυση των νομικών και τεχνικών κωλυμάτων για την αδειοδότηση της εγκατάστασης, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο ανάδοχος με αίτημά του στο δήμο ανέφερε ότι «σε συνέχεια της πλειοδοτικής προσφοράς μου κατά την δημοπρασία που διενεργήσατε στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 για την λειτουργία του οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης στο Χορευτό Ζαγοράς, επισημαίνω τα εξής: Οπως ήδη λίγες εβδομάδες μετά την δημοπρασία σας κατέστησα γνωστό, υπάρχει σοβαρό κώλυμα ως προς την αδειοδότηση της δημοτικής έκτασης ως οργανωμένο κάμπινγκ. Το βασικό πρόβλημα αφορά στα τμήματα της έκτασης που έχουν αμετακλήτως χαρακτηριστεί ως δασικά, και το οποίο εδώ και μήνες δυστυχώς προσπαθώ ακόμα, με τη βοήθεια έμπειρων συμβούλων, να διαλευκάνω.

Πιο συγκεκριμένα το βασικό κώλυμα σχετίζεται με τα εξής: Σύμφωνα με την 1958/2012 απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ «Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων αυτών σε κατηγορίες και Υποκατηγορίες» προκύπτει πως η ανάπτυξη της οργανωμένης Τουριστικής Κατασκήνωσης – Camping εμπίπτει στην 6η ομάδα των έργων και δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ως προς την εκτίμηση και αξιολόγηση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων βάσει των κριτηρίων του Ν. 4014/2011 που αφορά σε «Τουριστικές εγκαταστάσεις και έργα αστικής ανάπτυξης, κτιριακού τομέα, αθλητισμού και αναψυχής».

Ο δημοτικός Χώρος που βρίσκεται στη θέση «Κιόσια» Χορευτού της δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς, εκτός Σχεδίου Πόλης Χορευτού και έχει συνολική έκταση 18.989,37τ.μ. σύμφωνα με το από 01/2010 τοπογραφικό διάγραμμα, αποτελείται από τα εξής τμήματα:

• Τμήμα 1, εμβαδού 3195,41τ.μ. ως μη δασική έκταση

• Τμήμα 2, εμβαδού 1288,92τ.μ. ως μη δασική έκταση

• Τμήμα 3, εμβαδού 3550,30τ.μ. ως μη δασική έκταση

• Τμήμα 4, εμβαδού 3999,55τ.μ. ως δάσος (μη δασική έκταση του παρελθόντος που δασώθηκε φυσικώς λόγω της χρησιμοποίησής της ως κάμπινγκ)

• Τμήμα 5, εμβαδού 6955,19τ.μ. ως δάσος

Τα τμήματα 1,2 και 3 δεν αποτελούν ενιαία έκταση καθώς διακόπτονται από τα τμήματα 4 και 5. Τα ως άνω δασικά τμήματα διασπούν το ενιαίο της έκτασης των 6.000τ.μ., απαραίτητο ελάχιστο μέτρο για την ανάπτυξη της Οργανωμένης Τουριστικής Κατασκήνωσης σύμφωνα με την 14129 υπουργική απόφαση. Σημειωτέον, ότι σας γνωστοποιώ κάθε μας βήμα όλο αυτό τον καιρό, ζητώντας και την συνδρομή σας, αποδεικνύοντας έμπρακτα αφενός μεν την πρόθεσή μου να βρω άμεση λύση και άρα να ασχοληθώ με την λειτουργία του δημοτικού κάμπινγκ, και αφετέρου να συνεργαστώ μαζί σας με κάθε δυνατό τρόπο για την επίτευξη του κοινού μας τελικά σκοπού.

Δυστυχώς, η εξεύρεση λύσης και η επιβεβαίωση ότι το κάμπινγκ μπορεί τελικά να λειτουργήσει, δεν έχει ακόμα δοθεί από κανέναν αρμόδιο φορέα, αντιθέτως μάλιστα όλες οι μέχρι σήμερα επαφές μας και προφορικές γνωμοδοτήσεις έχουν υπάρξει αρνητικές.

Για αυτόν και μόνο το λόγο, επιθυμώ και αιτούμαι παράταση της προθεσμίας υπογραφής της μεταξύ μας σύμβασης, μέχρι την επίλυση των νομικών και τεχνικών κωλυμάτων για την αδειοδότησή του, καθώς η ανωτέρω υπογραφή εκ μέρους μου γεννά για εμένα σειρά υποχρεώσεων, τις οποίες μεν γνωρίζω καλά και στις οποίες προτίθεμαι σε κάθε περίπτωση να προσχωρήσω, δεδομένου όμως ότι είναι καταρχήν εφικτή η έκδοση άδειας λειτουργίας του οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης.

Σας δηλώνω ξανά την συνεχή και αδιάλειπτη πρόθεσή μου να προσχωρήσω στην μεταξύ μας σύμβαση, σύμφωνα και με την διακήρυξη, αδυνατώ όμως ακόμα να εμπλακώ περαιτέρω και να εμπλέξω και την μητέρα μου, που με στηρίζει ως εγγυήτρια, εάν δεν δοθούν όλες οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το δασαρχείο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, ότι στην ως άνω δημοτική έκταση μπορώ να εκδώσω άδεια λειτουργίας τουριστικής επιχείρησης».

Ο δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, τόνισε ότι «υπήρξε μια νομική ασάφεια σε σχέση με το δάσος και για το αν μπορεί να γίνει φωτιστική εγκατάσταση και βιολογικός καθαρισμός. Το Δασαρχείο έχει κάποιες επιφυλάξεις. Εχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα πολλές επαφές. Το θέμα είναι τεχνικό. Εχει ήδη δρομολογηθεί ραντεβού με την Διεύθυνση Δασών για την επίλυσή του και προτείνω να του χορηγηθεί παράταση διάρκειας τεσσάρων μηνών», πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου