ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Να διευρυνθεί η επιτροπή
επίβλεψης της αναθεώρησης
Η πλούσια σε προβληματισμό, επισημάνσεις και προτάσεις συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, δεν ανέδειξε μόνο τη διάθεση όλων των πτερύγων του Συμβουλίου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τελικού σχεδίου που θα προβλέπει τα προβλήματα μελλοντικής ανάπτυξης, αλλά και μία ανάγκη: Η επιτροπή επίβλεψης της αναθεώρησης που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Βόλου να διευρυνθεί για να περιλάβει εκπροσώπους και του Δήμου Ν. Ιωνίας αλλά και άλλων φορέων που έχουν γνώση, γνώμη και άποψη επί του θέματος.
Το επεσήμανε στην προχθεσινή συνεδρίαση και ο Απ. Καζάκης, αλλά το θέμα είναι ποιος θα το ακούσει.
Μ.Μ.

Καφές «φωτιά και λαύρα»!
Μας κατάλαβαν και στο εξωτερικό! Αντιπροσωπείες από πέντε χώρες στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος επισκέφτηκαν το Βόλο και τι νομίζετε ότι τους έκανε εντύπωση μεταξύ άλλων; Η τιμή του καφέ! Να σας πούμε εδώ ότι ακόμα και σε εμάς που μένουμε εδώ κάθε φορά που πληρώνουμε τον καφέ την ίδια έκπληξη με εσάς έχουμε στα μάτια μας. Οι μαθητές λοιπόν του εξωτερικού έφεραν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου η τιμή του καφέ espresso κυμαίνεται στα 0,75 ευρώ, όταν εμείς τον πληρώνουμε το λιγότερο 3,50 ευρώ! Βλέπεται οι εδώ ιδιοκτήτες καφετεριών είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αλλά για να είμαστε δίκαιοι δεν φταίνε μόνο αυτοί… Πάνω από όλα φταίμε εμείς που δεν τις αφήνουμε άδειες για να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να καταλάβουν ότι πρέπει να μειώσουν τις τιμές.
Α.Φ.

Με την ελπίδα…
…Να υπάρξουν απαντήσεις για τα οικονομικά θέματα που αφορούν στους δήμους ενόψει των νέων αρμοδιοτήτων που θ’ αναλάβουν στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης πηγαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα στην κοινή συνεδρίαση όλων των ΤΕΔΚ ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Α.Φ.

Δυσαρέσκεια
Την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στο πρόσωπο του δημάρχου Μουρεσίου Κωνσταντίνου Λεβέντη εξέφραζε χθες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Στέργιος Γαρδικλής. Αιτία η «τάση» τις τελευταίες ημέρες -όπως τονίζει ο κ. Γαρδικλής- από πλευράς δήμου Μουρεσίου να παρουσιάζει ως αποκλειστικά δικό του το περίπτερο της Μαγνησίας στην τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης, ενώ επρόκειτο για το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της ΤΕΔΚ Μαγνησίας. Φυσικά και στο περίπτερο συμμετείχε και προβαλλόταν ο δήμος Μουρεσίου, αλλά όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Γαρδικλής την ίδια συμμετοχή είχε και ο δήμος Αλμυρού αλλά και οι δήμοι Πτελεού και Σούρπης και χαρακτήρισε τουλάχιστον «λάθος να οικειοποιείται ο δήμος Μουρεσίου ένα περίπτερο που δεν του ανήκει»!
Α.Φ.

Απαντήσεις
«Το ΤΕΕ Μαγνησίας δεν έκανε παρά αυτό που απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος», ήταν απάντηση του προέδρου του τοπικού τμήματος Μαγνησίας κ. Σωκράτη Αναγνώστου, στο σχόλιο της αντινομάρχη κ. Εύης Αδαμάκη ότι ενώ ήταν γνωστό το πρόβλημα με την χρηματοδότηση του αεροσταθμού της Νέας Αγχιάλου, εντούτοις δεν το δημοσιοποίησε η ΝΑΜ προκειμένου να κλειστεί η συμφωνία με την Runair. «Εμείς δεν κάνουμε διπλωματία κάτω από το τραπέζι,» ανέφερε ο κ. Αναγνώστου και υπενθύμισε ότι από τις 4 Νοεμβρίου 2008 το ΤΕΕ Μαγνησίας είχε στείλει επιστολή σε φορείς της Μαγνησίας και της Λάρισας για στήριξη των αεροπορικών συνδέσεων με εταιρίες low costs. με την οποία ήταν θετική η κ. Αδαμάκη, σύμφωνα με δηλώσεις της τότε.
Βέβαια ο κάθε φορέας βλέπει τα πράγματα από τη σκοπιά του και μέσα από το πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.
Ν.Τ.
Δημόσιες υπηρεσίες
Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς οργανισμούς του Δημοσίου, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν επίγνωση του χώρου στον οποίο εργάζονται, όπως επίσης και των ιδιαιτεροτήτων των πολιτών οι οποίοι συναλλάσσονται μαζί τους κάθε μέρα.
Η επισήμανση γίνεται με αφορμή διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε για τη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, στο Βόλο, απέναντι σε πολίτες που θέλησαν να εξυπηρετηθούν. Πολίτες που φέρουν το άγος και το ψυχολογικό βάρος για την ανεύρεση εργασίας και που αντιμετωπίζονται ως πολίτες… δεύτερης κατηγορίας από ανθρώπους που έχουν τη θαλπωρή της μονιμότητας…
Από το 2004…
Αμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενάρχη Βόλου Θ. Κλιάρη στο χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη βύθιση του μότορσιπ στα Πευκάκια. Από το 2004 έχουμε στείλει έγγραφα στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την ανέλκυσή του, μας είπε, σημειώνοντας επιπλέον πως ο ΟΛΒ έχει στα χέρια του όλο το θεσμικό πλαίσιο για να πράξει τα δέοντα…
Ανοικτή εκδήλωση
…Μεγάλη ανοικτή εκδήλωση μέσα στο μήνα Απρίλιο προγραμματίζει ο Κυριάκος Μήτρου και οι συνεργάτες του, προκειμένου ο πρώτος να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βόλου…
Οι συμβασιούχοι του ΕΑΚ
Υπέγραψε ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Κορκίζογλου την απόφαση, σύμφωνα με την οποία καλείται το ΕΑΚ Βόλου να προσλάβει τους δέκα πρώην συμβασιούχους του με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι δικαιώθηκαν και σε δεύτερο βαθμό. Για την ανάληψη των καθηκόντων τους η απόφαση του κ. Κορκίζογλου θα πρέπει να υπογραφεί από τη Γ.Γ της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη και στη συνέχεια να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Πράξη αλληλεγγύης
Εκαναν πράξη την υπόσχεση που είχαν δώσει οι συνδικαλιστές της ΑΓΕΤ. Χθες η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων στο χώρο του ΕΚΒ παρέδωσε στους συναδέλφους του εργοστασίου Κανάκης που παραμένουν χωρίς αντικείμενο και απλήρωτοι τόσους μήνες 2.500 ευρώ από τις συνδρομές του σωματείου ως οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα κατέθεσε το ποσό άλλων 300 ευρώ για τη νομική συνδρομή των τριών απολυμένων της ΜΕΤΚΑ. Πράξη αλληλεγγύης σε μία κοινωνία που ο κοινωνικός αυτοματισμός περισσεύει…
Β.Κ
Σοβαρές αιχμές
Τα όσα είπε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στη Βουλή είναι πολύ σοβαρά… Οι αιχμές εναντίον της κατασκευαστικής εταιρίας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και προφανώς θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις για να αρθούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν.
Η Μαγνησία ποντάρει στο συγκεκριμένο λόγο και οι φορείς δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, εάν πράγματι υπάρχει “θέμα”.
Β.Κ
Η Λούκα Κατσέλη και η Μαγνησία
Περιχαρής χθες το βράδυ η υπουργός Ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν προτάσεις επενδύσεων περίπου 20 δισεκατομμυρίων κυρίως στον τουριστικό τομέα. Αυτές οι επενδύσεις θα δώσουν δουλειά σε άνεργους και βαθιά ανάσα στην οικονομία, είπε ο υπουργός. Προφανώς η κ. Κατσέλη στους υπολογισμούς της περιλαμβάνει και τις δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη Μαγνησία και κυρίως εκείνη στις Νηές, που είναι πιο ώριμη και έτοιμη να υλοποιηθεί, αν ξεπεραστούν μετά από πολύχρονες διαδικασίες τα πελώρια γραφειοκρατικά εμπόδια.
Πριν κάνει τις εντυπωσιακές δηλώσεις η υπουργός, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Βόλο επί έξι μήνες αδυνατεί να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή της επένδυσης! Γιατί άραγε; Τους λείπουν οι μεζούρες;
Επίσης θα έπρεπε να ενημερωθεί η υπουργός γιατί δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού των επενδυτών με τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, πρωτοβουλία την οποία είχε ανακοινώσει ο Νομάρχης Μαγνησίας. Αρνείται η Περιφερειάρχης να ασχοληθεί με μια επένδυση που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους;
Μάλλον οι υπουργοί αλλά και οι τοπικοί παράγοντες φαίνεται να πιστεύουν ότι οι επενδυτές θα μας περιμένουν αιωνίως για τα… ωραία μας τα μάτια!
Το καράβι βυθίζεται και αυτοί χορεύουν βαλς στο σαλόνι…
Ο Κρυπτογράφος
Προσπάθειες για το αεροδρόμιο
Ο Νομάρχης και η Νομαρχιακή Αρχή αγωνιούν για τις εξελίξεις στο έργο του αεροσταθμού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κινήσουν γη και ουρανό, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, όπως προβλέπουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της κατασκευάστριας εταιρίας. Οι συμφωνίες που κλείστηκαν με σημαντικές αεροπορικές εταιρίες μετά από συντονισμένες και επιτυχείς προσπάθειες της Νομαρχίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις.
Ν.Τ.

Εμπορευματικό
Βρε, τι μας θύμισε αναγνώστης. Εκείνο το εμπορευματικό κέντρο που θα κατασκευαζόταν στο Βελεστίνο, τι έγινε τελικά; Τσάμπα οι μελέτες και οι προγραμματικές δηλώσεις και ο τσακωμός με τη Λάρισα… Γιατί στα Τρίκαλα -όπως πληροφορούμαστε- ο Εμπορευματικός Κόμβος ήδη προχωρά με γοργά βήματα.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου