ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν… ανάσταση οι έμποροι του Βόλου

περιμένουν-ανάσταση-οι-έμποροι-του-β-851206

Παρά τον γενικότερο προβληματισμό που επικρατεί στην αγορά ότι η συρρίκνωση του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης θα οδηγήσει σε μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, οι έμποροι του Βόλου βρίσκονται εν αναμονή, υπογραμμίζοντας ότι πολλά θα κριθούν στο κλίμα της ψυχολογίας που θα δημιουργηθεί στην εμπορική αγορά εν όψει της εορτής του Πάσχα.
Εχουμε αντέξει και άλλες δύσκολες περιόδους» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κλεφτάκη, γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, αναγνωρίζοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν προς το παρόν προκαλέσει μούδιασμα και στην εμπορική αγορά.
Η κ. Κλεφτάκη επισημαίνει ότι κάθε φορά που λαμβάνονται μέτρα, ένας από τους πρώτους κλάδους που πλήττονται εκτός από τους μισθωτούς είναι το εμπόριο, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η εορταστική περίοδος του Πάσχα, που βρίσκεται κοντά, θα συμβάλλει ώστε το κλίμα να βελτιωθεί και η αγορά να κινηθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διευρύνουν τη ρευστότητά τους.
«Επειδή το κλίμα μιζέριας δεν βοήθησε ποτέ ούτε την εμπορική αγορά ούτε γενικότερα την ανάπτυξη, ευελπιστούμε ότι σταδιακά θα επανέλθει η αγορά σε φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς, λόγω και της εορταστικής περιόδου» σημείωσε η γραμματέας του ΕΣΒΝ, θέλοντας να δώσει ένα τόνο ελπίδας στους συναδέλφους της.
Παράλληλα όμως οι περισσότεροι έμποροι και προκειμένου να στηρίξουν το τζίρο τους σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να ανταποκριθούν θετικά στην παρότρυνση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και να «απορροφήσουν» την αύξηση του Φ.Π.Α., όπου και όσο είναι δυνατόν, απαλλάσσοντας έτσι τους καταναλωτές από μια πρόσθετη επιβάρυνση.
Όσον αφορά στη ρύθμιση που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ με εγγυημένα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ, για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, θεωρείται από τους εμπόρους σημαντική, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ουσιαστική ανάσα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα ασφαλιστικά και δημόσια ταμεία.
«Τέτοια μέτρα είναι σίγουρο ότι εάν συνδυαστούν και με άλλες πολιτικές στήριξης του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας θα συμβάλλουν στην τόνωση της κάθε αγοράς» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κλεφτάκη, αφού πολλές επιχειρήσεις και στο Βόλο περίμεναν τους τελευταίους μήνες να πάρουν σάρκα και οστά οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου