ΤΟΠΙΚΑ

«Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις»

σ-όποια-γλώσσα-κι-αν-το-πεις-851206

Το μυθιστόρημα της Δέσποινας Λάππα-Κόντου με τίτλο «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις» θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου (ΔΗ.Κ.Ι.). εκδήλωση – παρουσίαση του μυθιστορήματος της Δέσποινας Λάππα – Κόντου με τίτλο «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διόπτρα». Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα», θα μιλήσουν ο Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος, η Μαίρη Γκουτενσβάγκερ, καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Κική Δανιηλίδου.
Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα- Κόντου είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία αγάπης, που γεννήθηκε μέσα στις φλόγες του πολέμου και παραμένει δυνατή στο πέρασμα των χρόνων. Ένας Έλληνας και μια νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απάνθρωπες συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Λάντσεντορφ, κοντά στη Βιέννη. Δυο νέοι άνθρωποι που γνωρίζουν να παλεύουν, να χαίρονται και να ζουν την κάθε στιγμή, θα ακολουθήσουν χέρι – χέρι το μονοπάτι της ζωής. Μια ερωτική ιστορία. Η Κατοχή και η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων εγκλείστων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η αναπαράσταση μιας εποχής. Μαρτυρίες ανθρώπων που έφυγαν ως οικονομικοί μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αντιμετώπισαν ανέχεια και κακουχίες στο Βόλο της δεκαετίας του 1950.
Όλα τα παραπάνω ενυπάρχουν στο μυθιστόρημα «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις», ανιχνεύονται μέσα από την προσωπική διαδρομή των δύο βασικών ηρώων Αντωνίας και Νίκου και περιγράφονται με συναίσθημα και γλαφυρότητα από τη Δέσποινα Λάππα – Κόντου. Ηλικιωμένοι σήμερα, γεμάτοι μνήμες, οι δυο συμπολίτες μας, η Αντωνία και ο Νίκος Σαμούρης, που είναι και οι ήρωες του βιβλίου, θα είναι παρόντες στην εκδήλωση, θα αναπολήσουν γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη μνήμη της και μοιραστούν μαζί με το κοινό τη συγκίνησή τους. Η Δέσποινα Λάππα – Κόντου γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Τουρ της Γαλλίας. Ζει στο Βόλο, όπου και εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Άλλα έργα της είναι «Η Νεραντζούλα», «Σαν τα λιβάδια του Μαγιού» και η «Η ζωή τους έκανε ταξιδευτές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου