ΤΟΠΙΚΑ

Η Γαλλία στέκεται δίπλα στο Γ. Παπανδρέου

η-γαλλία-στέκεται-δίπλα-στο-γ-παπανδρέ-851206

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας εξέφρασε πολλές φορές ο Γάλλος Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους Ελληνες και Γάλλους δημοσιογράφους κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των δυο αρχηγών κρατών στο Ηλύσιο Μέγαρο. Το ευρώ συνεπάγεται αλληλεγγύη δήλωσε, επικαλούμενος στη συνέχεια “κοινή δράση”.

Αν και δεν ακούστηκε κάτι πραγματικά καινούργιο στις ομιλίες και των δυο, επιβεβαιώθηκε όμως η θέληση της Γαλλίας να υποστηρίξει την Ελλάδα με την οποία τη συνδέει κοινή ιστορία, όπως δήλωσε ο Νικόλα Σαρκοζί. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν παίζεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά και αυτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχετικά με μια υποτιθεμένη προσφυγή στο ΔΝΤ ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι είναι προτιμότερη μια ευρωπαϊκή λύση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που ζητάει από τις χώρες της ευρωζώνης είναι η υποστήριξη για να μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με τόκους ανάλογους με αυτούς των άλλων κρατών.

Σε ελληνική ερώτηση που αφορούσε στα αυστηρά οικονομικά μέτρα, ο Σαρκοζί επενέβη για να πει ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού δεν γίνονται για να πληρώνονται οι κερδοσκόποι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου