ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Σε έλλειψη το εμβόλιο της γρίπης στο νομό Μαγνησίας

σε-έλλειψη-το-εμβόλιο-της-γρίπης-στο-νο-100737

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την ανοχύρωτη δημόσια υγεία στο Νομό Μαγνησίας μετά και το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 και τις σημαντικές ελλείψεις στο αντιγριπικό εμβόλιο τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον υπουργό Υγείας.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Σε μεγάλη έλλειψη βρίσκεται το εμβόλιο της γρίπης στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν πλέον αποθέματα, ενώ χωρίς αντιγριπικά εμβόλια βρίσκεται και το Γ.Ν. Βόλου.

Ολα αυτά τη στιγμή που αναμένεται έξαρση του ιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρισκόμαστε στην αρχή της καμπύλης της εποχικής γρίπης, ενώ αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς εβδομάδες.

Ηδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται σε καταστολή και σε σοβαρή κατάσταση τρεις ασθενείς με γρίπη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο και την πιο ακατάλληλη στιγμή πως η Δημόσια Υγεία της χώρας βρίσκεται ανοχύρωτη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Πόσες ακριβώς ήταν προμήθειες για τα αντιγριπικά εμβόλια για φέτος.
  2. Ενώ αναμένατε ότι η φετινή χρονιά θα ήταν χειρότερη από άποψη έξαρσης του ιού γιατί δεν προμηθευτήκατε εγκαίρως τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων.
  3. Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την έξαρση του φαινομένου και την σημαντική έλλειψη του αντιγριπικού εμβολίου ακόμη και από τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ.» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου