ΤΟΠΙΚΑ

Λασποβροχή έκανε χάλια όλο το Βόλο!

λασποβροχή-έκανε-χάλια-όλο-το-βόλο-851206

Λασποβροχή έπνιξε το Βόλο χθες νωρίς το πρωί. Η βροχόπτωση στις 7:30 π.μ. σε συνδυασμό με τη σκόνη από τη Σαχάρα που επέστρεψε, είχαν ως αποτέλεσμα ο ουρανός να ρίχνει λάσπη, δίνοντας ένα ομοιόμορφο… καφέ χρώμα στους δρόμους και τα αυτοκίνητα της πόλης.

Η λασποβροχή ήταν ένα από τα κομμάτια του καιρικού παζλ. Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοθύελλα στα ορεινά ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού χθες στη Μαγνησία.

Η ανοιξιάτικη κακοκαιρία δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, ενώ ανοιχτοί παρέμειναν οι δρόμοι στο ορεινό οδικό δίκτυο, καθώς αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας αλλά και μισθωμένα έδωσαν ολονύχτια μάχη για τη διάνοιξη των δρόμων.

Όμως η ανεμελιά και το πολύωρο παιχνίδι με το χιόνι για μια παρέα πέντε ατόμων είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου να απεγκλωβίσουν το ΙΧ αυτοκίνητό τους, που είχε σκεπαστεί από το χιόνι.

Η παρέα το έριξε στο χιονοπόλεμο από μεσάνυχτα χθες στο Χιονοδρομικό. Η χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου σκέπασε το αυτοκίνητο και τα πέντε άτομα ήταν αδύνατο, όταν το παιχνίδι στα λευκά ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άμεσα ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Μπ. Τσαμπάζης, ο οποίος κάλεσε δύο μηχανήματα να κατευθυνθούν προς το πάρκινγκ του Χιονοδρομικού για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου.

Ο χιονιάς επέστρεψε στη Μαγνησία από την Κυριακή. Τη χιονόπτωση διαδέχθηκε χθες στις 6 το πρωί και για πέντε ώρες περίπου χιονοθύελλα. Η θερμοκρασία στα ορεινά του νομού έφτασε έως και 4 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

Το χιόνι στο Χιονοδρομικό έφτασε το μισό μέτρο και τα 40 εκατοστά στα Χάνια. Προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν στην κίνηση των οχημάτων, ενώ κανονικά έγιναν και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Από τις 12 χθες το μεσημέρι το Χιονοδρομικό Κέντρο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω ισχυρών ανέμων. Σημειώνεται ότι λόγω της λασποβοχής το χιόνι που έπεσε μόνο λευκό δεν ήταν.

Χιόνι έπεσε και στην Ανάβρα αλλά και στο Δέλτα Κεραμιδίου προς το Βένετο. Και σε αυτές τις περιοχές τους δρόμους άνοιγαν αποχιονιστικά μηχανήματα.

Νέα επιδείνωση
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από αύριο Τετάρτη με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Απαγορευτικό λόγω 9 μποφόρ

Δεμένα παρέμειναν χθες το καράβι και το φλάϊν κατ που είχαν ως προορισμό τις Σποράδες

Αποκλεισμένα παρέμειναν χθες τα νησιά των Βορείων Σποράδων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που δεν επέτρεψαν τον απόπλου του καραβιού αλλά και του φλάϊν κατ, τα οποία παρέμειναν δεμένα. Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στα τρία νησιά από το πρωΐ της Κυριακής, είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και την ανάλογης εντάσεως βροχόπτωση, που συνέθεσαν ένα απολύτως χειμωνιάτικο σκηνικό.
Σε ότι αφορά στην Σκιάθο ειδικότερα, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στο νησί
προκάλεσαν την πτώση κλαδιών στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, της Μεγάλης Αμμου και του Αγίου Γεωργίου. Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να απομακρύνουν άμεσα τα κομμένα κλαδιά από το οδόστρωμα, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Η έντονη και συνεχόμενη, παράλληλα, βροχόπτωση, προκάλεσε προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο της Σκιάθου, το οποίο, σημειωτέον, είχε αποκατασταθεί από συνεργεία του Δήμου, μόλις πριν από μια εβδομάδα.
Σκιαγραφώντας την τρέχουσα κατάσταση, ο αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Διολέττας αναφέρει ότι «δημιουργήθηκαν και πάλι προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο του νησιού, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αποκαταστήσει την προσβασιμότητα σε βασικές αρτηρίες, όπως το Ξάνεμο, η περιοχή Κατσαρού και αλλού. Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, προσθέτει ο ίδιος, έχει προκαλέσει και πάλι σειρά προβλημάτων, τα οποία θα αποκαταστήσουμε εν νέου». Στο μεταξύ των έμψυχο δυναμικό των νησιών παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου