ΤΟΠΙΚΑ

Μέλι γάλα Βούλγαρης – Μπέος

μέλι-γάλα-βούλγαρης-μπέος-851206

Επαψε οριστικά η ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση απλή και δια του Τύπου που είχε ασκηθεί σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέα Μπέου, μετά από μηνύσεις του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, του αντιδημάρχου Γιάν. Στάμου και του πρώην δημοτικού συμβούλου Π. Μαρκάκη.
Οι τρεις υποθέσεις είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου μετά από τρεις αναβολές. Ωστόσο στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Μπέος δήλωσε γραπτώς στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψη των τριών μηνυτών του. Ως εκ τούτου οι κ.κ. Βούλγαρης, Στάμος και Μαρκάκης απέσυραν τις μηνύσεις.
Τις μηνυτήριες αναφορές είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου, έπειτα από συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Μπέος στις 26 Αυγούστου 2008 με αφορμή τις καθυστερήσεις των έργων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου.
Μεταξύ άλλων τότε ο κ. Μπέος είχε αναφέρει: «Επισκέφτηκα το ΕΑΚ, για να δω τι γίνεται. Για τη νομιμότητα, ως προς την έναρξη των εργασιών στο χλοοτάπητα υπάρχει πρόβλημα. Θα συμφωνήσω. Εδώ και ένα μήνα ωστόσο το ΕΑΚ έχει κριθεί από τους αρμόδιους ακατάλληλο. Τα υπόλοιπα έργα γιατί δεν ξεκινάνε, κ. δήμαρχε και κ. δημοτικοί σύμβουλοι; Ούτε μία πρόκα δεν έχετε βάλει. Θα σας έλεγα λαμόγια, αλλά τα λαμόγια έχουν κάποια αξία.»
Χθες όμως με δήλωσή του στο δικαστήριο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλησε να ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι με όσα είχε αναφέρει στις 26/8/2008 δεν είχε πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψη του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη και του αντιδημάρχου Γιάν. Στάμου, «τους οποίους σέβομαι και υπολήπτομαι».
Ο κ. Μπέος πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή έργα στο ΕΑΚ και για το καλό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Π. Μαρκάκη υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι αναφορές στην επίδικη συνέντευξη Τύπου ήταν συνέπεια λανθασμένης πληροφόρησης και «σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να βλάψω την τιμή και την υπόληψή του».
Δήλωση Αλ. Βούλγαρη
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης δήλωσε αμέσως μετά το δικαστήριο: «Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου που κατατέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια αποκαθιστά το κύρος της δημοτικής αρχής που έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως δήμαρχος Βόλου.
Ο Δήμος Βόλου ως θεσμός και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ως ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, έχουν διαφορετικούς και διακριτούς ρόλους, στην επίτευξη όμως ενός κοινού στόχου, που είναι η άνοδος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στην Α’ Εθνική Κατηγορία.»
Δήλωση Μαρκάκη
Για τα ίδιο θέμα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης έκανε την εξής δήλωση: «Μετά τη δήλωση του κ. Μπέου ενώπιον του δικαστηρίου ότι όσες αναφορές έγιναν στο πρόσωπό μου παλιότερα, έγιναν από λανθασμένη πληροφόρηση που είχε και ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, αποδέχτηκα την ειλικρινή του μετάνοια, επειδή δεν θέλω να έχω συνέχεια με πρόσωπα που δεν γνωρίζω προσωπικά.
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, επιθυμία δική μου όπως και όλων των Βολιωτών, είναι να συνεχίσει τις επιτυχίες που έχει και να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Α’ Κατηγορία».
Συνεχίζεται
Εξάλλου συνεχίζεται σήμερα –διεκόπη στις 17/2/2010- από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη με κατηγορούμενο τον Αχ. Μπέο για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια του τύπου.
Η υπόθεση έφτασε σε ακροαματική διαδικασία έπειτα από έγκληση του Αθ. Παπαγιάννη σχετικά με δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στις 17/7/2008, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Αυτός είναι που πτώχευσε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αυτός που εκποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, αυτός που καταχράστηκε χρήματα που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Το δικαστήριο έχει ζητήσει να προσκομιστούν το «γενικό καθολικό βιβλίο» της εταιρίας και η απόδειξη κατάθεσης των 100 εκατ. δρχ. της αγοραπωλησίας στο λογαριασμό της ΠΑΕ από την πώληση αγροτικού ακινήτου το 1995 και να κληθούν να καταθέσουν ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ορίστηκε για τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάν. Κουκουσέλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου