ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο γιατρός Δημήτρης (Τάκης) Χονδροδήμος

πέθανε-ο-γιατρός-δημήτρης-τάκης-χονδρ-851206

Μέσα στο ιατρείο που επί χρόνια διατηρούσε στο Βόλο, εξέπνευσε χθες το μεσημέρι ο γνωστός ιατρός ΩΡΛ Δημήτρης Χονδροδήμος σε ηλικία 70 ετών.
Με την άσπρη ποδιά, μέσα στο χώρο που παρείχε για περισσότερες από δύο δεκαετίες τις πολύτιμες ιατρικές του υπηρεσίες, ο Τάκης –όπως οι φίλοι του τον αποκαλούσαν- Χονδροδήμος άφησε την τελευταία του πνοή.
Σαν να περίμενε να τελειώσει η εξέταση και του τελευταίου ασθενούς του, αφού κανείς εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν μαζί του στο ιατρείο, στην οδό Γκλαβάνη με Ερμού.
Όταν αργότερα, μεσημέρι, και καθώς δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι την ώρα που συνήθιζε, οι οικείοι του άρχισαν να τον αναζητούν, βρέθηκε νεκρός στο ιατρείο του. Ο αιφνίδιος θάνατός του, που αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς, έπεσε σαν κεραυνός στην οικογένεια, τους συναδέλφους του, φίλους και γνωστούς.
Ο Δημήτρης Χονδροδήμος ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Νοσοκομείο, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχοντας ασκήσει την ειδικότητά του στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, δίπλα σε έναν από τους καλύτερους στην Ευρώπη ΩΡΛ.
Υπηρέτησε την ιατρική ως διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής μέχρι το 1984, οπότε με τη σύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επέλεξε το δρόμο του ιδιώτη γιατρού.
Ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, αγαπητός γιατρός, ήσυχος και πάντα πρόσχαρος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης, όπως έλεγαν στενοί φίλοι του.
Ο Τάκης Χονδροδήμος κατέλιπε τη σύζυγό του Πέπη και τις δύο κόρες του Ιωάννα και Ζωή, οι οποίες ακολούθησαν τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα τους, υπηρετώντας την ιατρική.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, στις 4μμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου