ΤΟΠΙΚΑ

Μ’ ένα βιβλίο πάω σινεμά

μ-ένα-βιβλίο-πάω-σινεμά-851206

«Μ’ ένα βιβλίο πάω σινεμά» τιτλοφορείται ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνεται από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας. Από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας (Goethe – Institut Athen), θα προβληθούν για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 4 ταινίες που έχουν βασιστεί σε γνωστά λογοτεχνικά έργα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Οι ταινίες απευθύνονται σε παιδιά της Γ΄ έως και Στ΄ δημοτικού:
Την Δευτέρα 15 Μαρτίου, 10.30 – 12.30, θα προβληθεί «Ο Αιμίλιος και οι ντέτεκτιβς», βασισμένη στο βιβλίο του Erich Kastner, γερμανού συγγραφέα βραβευμένου με το διεθνές βραβείο Άντερσεν και άλλα διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Την Τρίτη 16 Μαρτίου, 10.30-12.30, θα προβληθεί η ταινία «Η τάξη που πετάει», βασισμένη στο βιβλίο του Erich Kastner. Την Τετάρτη 17 Μαρτίου,
10.30-12.30, θα προβληθεί «Ο Αντώνης και η Κουκιδίτσα» βασισμένη στο βιβλίο του Erich Kastner, την Πέμπτη 18 Μαρτίου, 10.30-12.00, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ο μικρός μαγικός αυλός», ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο λιμπρέτο του Emmanuel Schikaneder και σε μουσική του Wolfgang Amadeus Mozart και την Παρασκευή 19 Μαρτίου, 10.30-12.30, θα προβληθεί «Η τάξη που πετάει».
Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Μαρτίου και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μ’ ένα βιβλίο πάω σινεμά» με θέμα τη σχέση του κινηματογράφου με τη λογοτεχνία. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 ώρες και απευθύνεται σε παιδιά Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι: Διονύσης Βαλάσης (Καθηγητής Γραφικών Τεχνών), Ζωή Βαλάση (Συγγραφέας και Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόννης), Μάριος Βαλάσης (Επικοινωνιολόγος – Παραγωγός, Master στα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας), Ελένη Παπαγεωργίου (Οικονομολόγος – Παραγωγός, Master Παραγωγής φιλμ). Το πρόγραμμα έχει ως θέμα την ιστορία και την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου, την ιδιαίτερη σχέση του κινηματογράφου με τη λογοτεχνία, τη θέση του κινηματογράφου στην κοινωνική και οικονομική ζωή και το ρόλο του στον πολιτισμό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη λειτουργία εργαστηρίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» με τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-64336, 9.30 π.μ. – 1.30 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου