ΤΟΠΙΚΑ

Δεκατιανό σε 48 άπορους μαθητές από το δήμο Βόλου

δεκατιανό-σε-48-άπορους-μαθητές-από-το-δ-103896

Ενισχύει με 4.800 ευρώ 11 κυλικεία σε ισάριθμα σχολεία για να παρέχουν δωρεάν κολατσιό σε μαθητές

Το δεκατιανό γεύμα σε 48 άπορους μαθητές που καταγράφηκαν σε 11 σχολικές μονάδες της περιοχής, εξασφαλίζει ο δήμος Βόλου. Με ισάριθμες αποφάσεις, μία για κάθε σχολείο, που αναρτήθηκαν χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμος βγάζει από τα ταμεία του συνολικό ποσό 4.800 ευρώ, προκειμένου κάθε μαθητής να έχει στο σχολείο το κολατσιό του.

Το πρόβλημα με άπορους μαθητές που δεν έχουν χαρτζιλίκι ούτε για να αγοράσουν ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο, αναδείχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο πρώην διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και σημερινός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, έσπασε τα ταμπού και ζήτησε οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση 16 μαθητών του σχολείου του που υποσιτίζονταν.

Η έκκληση του κ.Σαβελίδη βρήκε άμεσα ευήκοα ώτα στην τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που μοίρασε διατακτικές των 50 ευρώ στους μαθητές προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ και έκτοτε παρέχει σε καθημερινή βάση 16 φιάλες γάλα. Για το ίδιο σχολείο κινητοποιήθηκε το αθλητικό σωματείο Αρης Μελισσατίκων που ανέλαβε τα έξοδα των εκπαιδευτικών περιπάτων των 16 μαθητών του σχολείου. Παράλληλα, ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, ανέλαβε να παρέχει καθημερινά στους μαθητές 16 σάντουιτς. Το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών, δεν έμεινε εκεί. Η αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ζήτησε πλήρη αλλά διακριτική καταγραφή των μαθητών που υποσιτίζονται από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης τουνομού. Η καταγραφή έγινε και χθες βγήκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι πρώτες αποφάσεις οικονομικής ενίσχυσης των κυλικείων στα σχολεία για την κάλυψη του κολατσιού των μαθητών έως το τέλος του σχολικού έτους.

Συνολικά, θα διατεθεί ποσό 4.800 ευρώ για 48 μαθητές εκ των οποίων οι 11 στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, 2 στο 2οΓυμνάσιο Βόλου, 9 στο 6οΓυμνάσιο Βόλου, 1 στο 8οΓυμνάσιο Βόλου, 4 στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 4 στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 4 στο Γυμνάσιο Αγριάς, 7 στο Γυμνάσιο Ιωλκού, 2 στο Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων, 2 στο 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου και 2 στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου