ΤΟΠΙΚΑ

Μακρυχέρηδες στα σχολεία της Μαγνησίας

μακρυχέρηδες-στα-σχολεία-της-μαγνησί-103905

Κλέβουν μπουφάν, κινητά, τάμπλετ, χρήματα και κλειδιά

Μακρυχέρηδες…αναπτύσσουν δράση σε σχολεία της Μαγνησίας. Μπουφάν, κινητά, τάμπλετ, χρήματα ακόμη και κλειδιά, γίνονται στόχος από επιτήδειους που πιθανότατα εισβάλλουν μέσα στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μόλις χθες γονέας μαθητής Γυμνασίου του Βόλου, διαμαρτυρήθηκε για την κλοπή μπουφάν του παιδιού του από το χώρο του σχολείου. Ο μαθητής έφυγε το πρωί για το σχολείο φορώντας κανονικά το πανωφόρι του. Οταν πήγε να το πάρει από την κρεμάστρα του σχολείου διαπίστωσε ότι έλειπε. Κατήγγειλε το περιστατικό στη διεύθυνση του σχολείου και κλήθηκε ασφάλεια.

Ομως δεν είναι το μοναδικό κρούσμα κλοπής σε σχολικό χώρο. Το φαινόμενο τείνει να λάβει διαστάσεις. Μακρυχέρηδες αρπάζουν ό,τι πολύτιμο. Συνήθως βάζουν στο μάτι το χαρτζιλίκι των μαθητών αλλά και αντικείμενα αξίας όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κι ό,τι έχει σχέση με την τεχνολογία. Δείχνουν επίσης ακριβό… γούστο, προτιμώντας ακριβά μπουφάν τα οποία αφαιρούν ακόμη και μέσα από αίθουσες διδασκαλίας. Σε σχολεία του Βόλου τα περιστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχία για το φαινόμενο που δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις. Μάλιστα, υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες από τις ίδιες τις διευθύνσεις των σχολείων προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.Ερωτηθείς για το θέμα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα φαινόμενο που η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει άμεσα».

Ομιλία για τη νεανική παραβατικότητα

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης αλλά και της έγκυρης ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα ψυχο-παιδαγωγικά και με προσανατολισμό τη διασύνδεση οικογένειας και σχολείου, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη στις 17 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου (Επτά Πλατανίων με Ζάχου) ομιλία με θέμα «Η Νεανική Παραβατικότητα και η σημασία των Ορίων για το παιδί και τον έφηβο».

Πρόκειται για μια ομιλία που θα παρουσιάσει με τρόπο απλό τους λόγους εμφάνισης της παραβατικής συμπεριφοράς και τους τρόπους αποφυγής της, με ομιλήτρια την κοινωνική – κλινική ψυχολόγο Γεωργιάδου Ιωάννα, εκπαιδευτική συστημική ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Σωματικής και Ψυχολογικής υποστήριξης Πορείας Υγείας. Καθώς το θέμα αναφέρεται τόσο στη σχολική όσο και στην οικογενειακή ζωή, θα δώσει την ευκαιρία για μια πλούσια συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου