ΤΟΠΙΚΑ

«Συγνώμη που δεν πήραμε αποφάσεις»

συγνώμη-που-δεν-πήραμε-αποφάσεις-851206

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε συνειδητά τον λαό, πριν τις εκλογές. Όπως υποστήριξε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Χοακίν Αλμούνια.
Όσον αφορά στις ευθύνες του κόμματός του για την κατάσταση της οικονομίας, σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν της αρνείται, αλλά δεν τις απέδωσε στην κυβέρνηση Καραμανλή. Όπως είπε, το μερίδιο ευθύνης της ανήκει “διαχρονικά”. Διαχώρισε, πάντως, τη σημερινή από την παλαιότερη ηγεσία του κόμματος, λέγοντας πως “η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου”.
“Σήμερα, είναι Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Γ. Παπανδρέου, με πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Οφείλει, λοιπόν, να δράσει, για να προστατεύσει την Ελληνική Οικονομία, την Ελληνική κοινωνία, τον Ελληνικό λαό”, πρόσθεσε ο Π. Παναγιωτόπουλος. Κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα να δράσει και έλαβε μέτρα που οδηγούν στην ύφεση.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στη χθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η τελευταία “οφείλει να δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για να βρει διέξοδο στα προβλήματά της”.
Δεσμεύτηκε ότι έγιναν, γίνονται και θα γίνουν από μεριάς Ν.Δ. όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα υπόλοιπα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να μεγεθύνει τις πιέσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Αντ. Σαμαράς: Επρεπε να ήμασταν αποφασιστικοί

Στην έλλειψη αποφασιστικότητας εντοπίζει ο Αντώνης Σαμαράς τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία”. Ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς και για ακόμη μια φορά την απόσυρση της πρότασης για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, λέγοντας πως “οι εξεταστικές θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε”.

Εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ κρύβει κινδύνους, αναφέροντας ότι “η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά”.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν “έκδηλες” και “χονδροειδείς” αδικίες, που θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου