ΤΟΠΙΚΑ

Τέταρτο κρούσμα γρίπης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

τέταρτο-κρούσμα-γρίπης-στο-αχιλλοπού-105609

35χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η δυναμικότητα κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου καθώς, με το νέο κρούσμα επιβεβαιωμένης γρίπης, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ 4 ασθενείς σε σύνολο 8 κλινών της Μονάδας που εξυπηρετεί όμως κι άλλες ανάγκες νοσηλείας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το νέο κρούσμα, το τέταρτο της φετινής περιόδου, επιβεβαιώθηκε χθες και ο 35χρονος Βολιώτης εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και τέθηκε σε καταστολή με χορήγηση αντιικής αγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τέταρτο κρούσμα εξακριβωμένης γρίπης και η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ για την αναγκαία θεραπεία, περιορίζει τη διαθεσιμότητα κλινών σε οριακό σημείο καθώς από τις 8 κλίνες της ΜΕΘ, οι 4 έχουν διατεθεί για ασθενείς με γρίπη. Στο μεταξύ, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την πορεία της υγείας 41χρονου που νοσηλεύεται με γρίπη στη ΜΕΘ, ενώ σταθερά σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση των άλλων δύο νοσηλευομένων, ενός 59χρονου κι ενός 50χρονου, με τον πρώτο να έχει συμπληρώσει ένα μήνα στην Εντατική.

Κι όλα αυτά τη στιγμή κατά την οποία η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά, εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες -ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες-, παιδιά και νέους.

Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δυστυχώς, παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και συστήνουν έστω και τώρα εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς από την ημέρα του εμβολιασμού χρειάζεται μόλις μία εβδομάδα για να πιάσει η ανοσία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

Εκατό τεστ ζητάει το Νοσοκομείο

Στο μεταξύ, με ταχύτατες διαδικασίες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με διαπραγμάτευση για την προμήθεια 100 τεστ ανίχνευσης γρίπης.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 μ.μ. σήμερα στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου Βόλου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές για εκατό τεμάχια Κιτ Ανοσοχρωματογραφίας για άμεση ανίχνευση των ιών της γρίπης Α και Β΄(RAPID TEST). Οι προσφορές πρέπει να είναι σύμφωνες με το Παρατηρητήριο τιμών της Ε.Π.Υ και να έχουν ισχύ τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. Σε έλλειψη τα εμβόλια

Τέλος, έλλειψη παρουσιάζει το αντιγριπικό εμβόλιο στα φαρμακεία του Βόλου, με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, να το αναζητούν σε διάφορα φαρμακεία ή να γράφονται σε λίστες αναμονής ώστε να ειδοποιηθούν με την πρώτη παραλαβή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου