ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα εύσημα
Με την ανακοίνωση των δρομολογίων της Ryanair που συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με δεκάδες ευρωπαϊκούς προορισμούς δεν ήταν λίγες οι φωνές που ακούστηκαν να κάνουν λόγο για τη μοναδική καλή είδηση των τελευταίων μηνών. Και όχι μόνο αυτό αλλά σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στο μεγάλο τουριστικό κύμα που ενδεχομένως θα έρθει στην περιοχή μας με την έναρξη των δρομολογίων!
Α.Φ.
Η έξοδος
Μπορεί η Ελλάδα τελικά να τα καταφέρει να βγει από τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει, ωστόσο μέχρι τότε θα έχει καταπιεί τα ίδια τα παιδιά της… Το θέμα οπότε είναι όχι η έξοδος αλλά ο τρόπος, γιατί αν είναι να κάνουμε τελικά για να σωθούμε την έξοδο του Μεσολογγίου, τότε ποιο το αποτέλεσμα;
Α.Φ.
Δύο πηγές
Αμεση ήταν η αντίδραση από το Δήμο Βόλου στο χθεσινό μας σχόλιο αναφορικά με τις εργασίες στο ΕΑΚ μετά και την αυτοψία που έγινε μέσα στην εβδομάδα από μηχανικό της Γενικής Γραμματείας του ΕΑΚ. Οι λύσεις, λένε, είναι ξεκάθαρες. Για τη χρηματοδότηση των όποιων παρεμβάσεων πρέπει να γίνουν στο Εθνικό Στάδιο, ενόψει πιθανής συμμετοχής της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, δύο είναι οι πηγές χρηματοδότησής τους. Η ΕΠΟ, στο πλαίσιο χρηματοδότησης των εργασιών αναβάθμισης που κάνει σε γήπεδα ποδοσφαίρου της περιφέρειας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενόψει των έργων ανακαίνισης που προβλέπονται από το Φάκελο Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Η σκεπαστή
…Το αστείο είναι ότι ο μηχανικός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που κράτησε σημειώσεις για μία σειρά από ζητήματα, δεν είπε τίποτα για την απουσία σκεπαστής εξέδρας που μερικοί το έχουν κάνει σημαία…
Περιμένουν τη νέα διοίκηση
…Τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου περιμένουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου, ώστε να συνεννοηθούν για την έγκριση του χώρου των δυτικών αποθηκών προκειμένου να κατασκευαστεί η μεταλλική κατασκευή που θα στεγάσει την Αργώ. Είδαν και απόειδαν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και είπαν να κινηθούν διαφορετικά για να λύσουν το θέμα.
Μέχρι τότε το πλοίο, και αφού πάρει πρώτα μέρος στις εκδηλώσεις της Ρεγκάτα, τον ερχόμενο Μάιο το σκάφος θα μεταφερθεί προσωρινά στις εγκαταστάσεις των Παλαιών Σφαγείων. Για το επόμενο δίμηνο πάντως το πλοίο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε χώρο του λιμανιού, με το Τμήμα Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να έχει επιφορτίσει άτομο που βρέχει το σκαρί με θαλασσινό νερό, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον καραβομαραγκό του σκάφους κ. Ρέππο, προκειμένου να του αναθέσει τις εργασίες συντήρησής του.
Ο… τρίτος
Εβαλε και ο… στρατηγός το χέρι του για να γίνει το μπάχαλο με τα… μπάζα της Βαμβακουργίας ανάμεσα στη Νομαρχία και το Δήμο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επιστολή του Δημάρχου Βόλου στην αρμόδια Αντινομάρχη Περιβάλλοντος.
Τσάμπα πράγμα
Μετά τα δύο γκολ από την… τσόντα της Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό, είχαμε προχθές από τους πλανόδιους Αφρικανούς στην παραλία του Βόλου και το cd με την Τζούλια. Τσάμπα πράγμα. Πέντε ευρώ το κομμάτι…
Δεν υπάρχει σάλιο…
…Δεν υπάρχει σάλιο στην αγορά. Το λένε οι ίδιοι οι εφοριακοί, που καλούν στις ΔΟΥ του Βόλου τους επιχειρηματίες που δεν έχουν καταβάλει το ΦΠΑ. Όταν τους λένε ότι αν δεν πληρώσουν θα προχωρήσουν σε τακτικό έλεγχο στα λογιστικά τους βιβλία, οι περισσότεροι απαντούν το δεύτερο. Πράγμα εξωπραγματικό άλλες εποχές…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Κυβερνητική εξόρμηση
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή στο δημαρχείο του Βόλου. Το κλίμα έξω στην κοινωνία για τα μέτρα δεν είναι καλό. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση αποφάσισε να εξορμήσει στην περιφέρεια με απώτερο στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να χαμηλώσουν οι τόνοι και εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ… όπου επίσης κυριαρχεί ο σκεπτικισμός και η αμηχανία.
Οι εικόνες άλλωστε από τους διαξιφισμούς των τελευταίων ημερών και στην Κ.Ο. προβλημάτισαν.
Β.Κ
Πάμε μόνοι μας
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διοργανώσει τελικά μόνο του -αφού η Ν.Α. αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της επίσης- στη διοργάνωση ημερίδας για τον Καλλικράτη. Αρχικά επρόκειτο για συνδιοργάνωση… όμως στην πορεία άλλαξε το πρόγραμμα. Ο κ. Κουτσούκος επεσήμανε χθες ότι μετά το Πάσχα το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων θα κάνει την ημερίδα, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστούν πλέον αρκετά πράγγματα όσον αφορά και στις αλλαγές που θα φέρει ο Καλλικράτης στις εργασιακές σχέσεις των δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Β.Κ
Συμπτωματική;
Φαντάζομαι ότι η απουσία των βουλευτών της Μαγνησίας από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο συμπτωματική πρέπει να ήταν, διότι διαφορετικά θα πρέπει να προβληματιστούμε. Το συγκεκριμένο έργο είναι εξίσου σημαντικό και απαραίτητο να ολοκληρωθεί και για την περιοχή μας, όπερ σημαίνει ότι το μέτωπο θα πρέπει να παραμείνει αρραγές.
Β.Κ

Κεραυνούς
Ομοθυμία, ομοψυχία, κλίμα ενότητας, ήταν οι χαρακτηρισμοί που έδιναν χθεσινά δελτία Τύπου για τη δεύτερη, μετά την απόφαση του ΣτΕ, συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Αχελώο, στη Λάρισα.
Δεν γνωρίζουμε σε ποια στιγμή της συνεδρίασης τραβήχτηκαν οι συνοδευτικές των δελτίων Τύπου φωτογραφίες, αλλά οι νομάρχες Μαγνησίας και Λάρισας, τους οποίους χώριζε με τη θέση του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ, έμοιαζαν να πετούν κεραυνούς…
Β.Σ.

Τα ίδια
Δεν είναι μακριά που οι νομάρχες Μαγνησίας και Λάρισας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, όταν ο Λ. Κατσαρός δήλωνε ότι το μόνο που πρέπει να γίνει είναι η σημερινή κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να στηρίξει το έργο.
Άστραψε και βρόντηξε τότε ο Απ. Παπατόλιας, λέγοντας ότι όσοι δεν αντιλαμβάνονται τη θεσμική αυτοτέλεια του ΣτΕ και επιμένουν ότι οι αποφάσεις του εξαρτώνται από τις διαθέσεις των εκάστοτε Υπουργών, συμβάλλουν άθελά τους στον οριστικό ενταφιασμό του έργου.
Παρόμοιες ήταν και χθες οι τοποθετήσεις τους, αλλά οι τόνοι ήταν –ή τουλάχιστον παρουσιάστηκαν- ήρεμοι.
Β.Σ.
Το τραγούδι της Σύλβιας
Είναι κάποιες ώρες ξεχωριστές, μελωδικές ώρες που έρχονται και σε γεμίζουν όταν ακριβώς τις έχεις άμεση ανάγκη. Μιλάω για τις δύο όμορφες ώρες που περάσαμε προχθές, στη συναυλία της Σύλβιας Τσιμπανάκου, στην Παλιά Ηλεκτρική. Χωρίς να υπερβάλλω, θέλω να πω ότι αυτή η Βολιώτισσα σοπράνο με την υπέροχη φωνή και τους άξιους συνεργάτες της, μας δίνει κάθε φορά αυτό το κάτι άλλο που λείπει από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Μακριά απ’ τις συνήθεις, μεγάλες και δαπανηρές προετοιμασίες, χωρίς καλλιτεχνικούς διευθυντές, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, προσωπικούς δημοσιογράφους κι άλλους παρατρεχάμενους, μας κερδίζει δίνοντας μια γεύση διαφορετική, ευρωπαϊκού επιπέδου, στις συναυλίες της, έξω απ’ τα συνήθη και τετριμμένα καλλιτεχνικά προγράμματα. Προχθές, μάλιστα, η συναυλία της Τσιμπανάκου χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα, τόσο από τους Γάλλους-φίλους της ελληνικής γλώσσας, που παρακολουθούν το σχετικό σεμινάριο, όσο κι από τους Βολιώτες θεατές, κυρίως όταν η συναυλία έκλεινε με την μπαλάντα του Θεοδωράκη σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη:
Και προχωρούσα μέσα στη νύχτα
Χωρίς να γνωρίζω κανένα
Κι ούτε κανένας κι ούτε κανένας
Με γνώριζε
Ίσως γιατί και ο καθένας από εμάς δηλαδή ο Ελληνας του σήμερα, στις δύσκολες μέρες που περνάει ένιωθε κι ο ίδιος να προχωράει μέσα στη νύχτα χωρίς να γνωρίζει κανένα και ούτε κανένας κι ούτε κανένας να τον γνωρίζει…
Γιάννης Μαντίδης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου