ΤΟΠΙΚΑ

Αρένα το δημοτικό συμβούλιο – ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

αρένα-το-δημοτικό-συμβούλιο-βαριεσ-ε-106153

«Ποιος είναι ο κύριος;» ρώτησε ο Τέλης Δουλόπουλος εισπράττοντας σφοδρές αντιδράσεις

Αρένα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Την έναρξη των πυρών σηματοδότησε ερώτηση του Τέλη Δουλόπουλου, που χθες συμμετείχε για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις ως μέλος της παράταξης Δύναμης Βόλου.

«Ποιος είναι ο κύριος;», ρώτησε ο κ. Δουλόπουλος δείχνοντας τον αιρετό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

«Δεν με ξέρει», απάντησε ο κ. Μπέος, την ίδια ώρα που ο κ. Δουλόπουλος δεχόταν τα μαζικά πυρά δημοτικών συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας.

Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής γιουχάισαν τον κ. Δουλόπουλο.

Ο Γ. Βλιώρας: Πολιτικοί απατεώνες σαν κι εσένα κατάντησαν την πόλη σε αυτό το χάλι, είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Δουλόπουλο.

Μιχ. Μιτζικός: Γνωρίζετε τον κ. Δουλόπουλο;

Απ. Μαλαματίνης: Μαζί με τα φαντάσματα βγήκε.

Τ. Δουλόπουλος: Εμένα με τιμάει ο Βόλος εδώ και 18 χρόνια.

Θ. Θεοδώρου: Δεν εκλέχθηκες, παραιτήθηκε άλλος και μπήκες στο δημοτικό συμβούλιο.

Τ. Δουλόπουλος: Υπάρχουν άτομα στην παράταξή σας που εκλέχθηκαν με λιγότερους ψήφους από αυτούς που πήρα εγώ.

Γ. Βλιώρας: Σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει.

Αχ. Μπέος: Λαμόγιο, πες μας πόσο κόστισε το σιντριβάνι στην Πλατεία Ελευθερίας;

Τ. Δουλόπουλος: Να μας πει ο Θεοδώρου πώς κάθεται σε αυτή τη θέση. Ας μην είχε τον μπαμπά του και θα σου έλεγα.

Γ. Μουλάς: Τα οικογενειακά και συναισθηματικά έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θ. Θεοδώρου: Εγώ περπατάω με το κεφάλι ψηλά στην πόλη. Δεν κρύβομαι. Αλλοι κρύβεστε.

Γ. Βλιώρας: Να μιλούσε κάποιος άλλος, πάει στο καλό. Αυτός (Δουλόπουλος) μιλάει;

Θαν. Σταυρίδης: Είναι πολύ λίγος (Δουλόπουλος). Να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε. Ηρθε πρώτη μέρα για να κάνει σόου.

Στη διάρκεια των έντονων επεισοδίων, ο κ. Δουλόπουλος επιχείρησε να αποχωρήσει. Δεν βγήκε όμως από την αίθουσα απαντώντας στους χαρακτηρισμούς που του καταλογίζονταν. Ενώ ήταν όρθιος μπροστά από το Προεδρείο, τον πλησίασε ο κ. Μπέος. Κάτι του ψιθύρισε στο αυτί και τα πνεύματα άρχισαν να ηρεμούν. «Σου αρέσει;», ρωτούσε ο κ. Μπέος τον κ. Δουλόπουλο, πριν ο καθένας πάρει τη θέση του στα έδρανα.

Σε ρόλο πυροσβέστη επιχείρησε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός να ηρεμήσει τα πνεύματα, ζητώντας να ανακληθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί.

Το επεισόδιο έληξε, με τον Πρόεδρο να προχωρά στη συζήτηση των θεμάτων.

«Δεν εκλέχθηκε άλλος δήμαρχος για να μιλάτε για αντιποίηση αρχής»

Συγκρούσεις για το δικαίωμα λόγου του δημάρχου και την επιστροφή των «έξι»

«Δεν εκλέχθηκε άλλος δήμαρχος στο Βόλο για να γίνεται λόγος για αντιποίηση αρχής», ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και με αφορμή αντιδράσεις συμβούλων της μειοψηφίας, για το χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, στην κυριακάτικη εκδήλωση του δήμου Βόλου στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε ο σωτήρας 300.000 Ελλήνων Asa Jennings. Ο κ. Μουλάς μάλιστα επικαλέστηκε γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται πρόβλημα όταν ο αιρετός δήμαρχος παίρνει το λόγο στη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα άνοιξε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος απλώς τον αναπληρώνει στα υπηρεσιακά του καθήκοντα κι ότι δήμαρχος κι αυτός που χαράσσει πολιτική στην ομάδα και κατ’ επέκταση στη δημοτική αρχή είναι ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος. «Εκτός αν κάνετε πάλι κανένα πραξικόπημα και μας απαγορεύσετε να μιλάμε και μεταξύ μας», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν οι έξι ανεξάρτητοι και χαρακτήρισαν ως «αντιποίηση αρχής» την επίσημη εμφάνιση του κ. Μπέου στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδώρου θα έπρεπε να εκπροσωπήσει το δήμο στην εκδήλωση. «Επρεπε επισήμως να είστε εσείς εκεί. Τι θα κάνετε στην παράταξή σας είναι εσωτερικό σας ζήτημα», είπε η κ. Οικονόμου.

«Στα υπηρεσιακά καθήκοντα ο κ. Θεοδώρου αντικαθιστά τον κ. Μπέο. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, δεν διοικεί το δήμο ο επικεφαλής της πολιτικής μας παράταξης. Ολα τα άλλα είναι τουφεκιές στον αέρα, για να δημιουργείτε σύγχυση και να γίνεται σπέκουλα», απάντησε ο κ. Μουλάς.

«Είναι δημοκρατικά εκλεγμένος ο κ. Μπέος, αλλά ο Νόμος είναι Νόμος και είναι σε αργία. Πολιτικά δεν μπορεί να εκπροσωπεί το δήμο. Αυτός είναι ο Νόμος», είπε από την πλευρά του ο κ. Μιτζικός.

Για τους έξι

Προηγουμένως ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, έκανε γνωστό ότι ο δήμος θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας βάσει της οποίας επιστρέφουν οι έξι ανεξαρτητοποιηθέντες από τους Δρόμους Συνεργασίας, στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων.

«Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα: επιτροπή του άρθρου 152, διοικητικό εφετείο, Συμβούλιο της Επικρατείας και όταν βγει η απόφαση τα ξαναλέμε. Τέρμα οι παρεμβάσεις από φίλους σας. Εδώ δεν περνάνε αυτά. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιστρέφετε», είπε ο κ. Θεοδώρου, κάνοντας λόγο για βρώμικο πόλεμο κατά της δημοτικής αρχής. «Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Εχουμε τον κόσμο και το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας δυναμώνετε να συνεχίσουμε και μετά το 2019», συνέχισε ο κ. Θεοδώρου.

Το λόγο επί προσωπικού ζητούσε έντονα, ο ανεξάρτητος Κώστας Γαργάλας, σύμφωνα όμως με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. «Χούντα είστε;», είπε ο Κώστας Γαργάλας. «Ποια χούντα βρε αριστερή κουκούλα; Ντροπή της αριστεράς», απάντησε ο Απ. Μαλαματίνης με τον κ. Θεοδώρου να προτρέπει τον ανεξάρτητο να κάνει… αίτημα στην Αθήνα.

«Πρόσεξε», είπε ο ανεξάρτητος Γιάννης Μολοχίδης απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Μουλά, «δεν σε απειλώ», διευκρίνισε, «τι θα γίνει αν κηρυχθούν όλες οι αποφάσεις στα νομικά πρόσωπα άκυρες. Τότε θα σου πω εγώ».

Η τελευταία έκφραση πυροδότησε την αντίδραση του αντιδημάρχου δημοτικών ενοτήτων, Δημήτρη Λιβογιάννη: «Τι θα σου πω εγώ, είναι αυτό; Ποιός απειλεί ποιον;».

Κόντρα Γ. Μουλά – Μιχ. Μιτζικού με φόντο την απόδοση τιμής στον AsaJennings

Προσβολή της εθνικής μνήμης των Ελλήνων κατήγγειλε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου

Προσβολή της εθνικής μνήμης των Ελλήνων, κατήγγειλε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, με επερώτησή του, ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, υποστηρίζοντας ότι ο εγγονός του AsaJennings, Roger, εξομοίωσε στην εκδήλωση της Κυριακής τις θηριωδίες των Τούρκων με μεμονωμένες ενέργειες των Ελλήνων.

«Μάλλον παρανοήσατε ή δεν καταλάβατε καλά», απάντησε ο Γιώργος Μουλάς που ήταν ο εμπνευστής της εκδήλωσης απόδοσης τιμής στον ήρωα που έσωσε 300.000 Ελληνες της Μικράς Ασίας.

Γ. Μουλάς: Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, θα σας φέρω και το πρωτότυπο και τη μετάφραση της ομιλίας του εγγονού του κ. Τζένινγκς. Με τους ισχυρισμούς σας κάτι άλλο προσπαθείτε να πετύχετε και μάλλον κάνετε κακό στο κόμμα σας. Τις εντυπώσεις σας κρατείστε τες για το άτομό σας.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μιτζικός ζήτησε το λόγο, με τον κ. Μουλά να αρνείται να του τον δώσει. Ο κ. Μιτζικός αντέδρασε λέγοντας ότι του αφαιρείται ο λόγος.

«Μου λέτε πράγματα για την ιδιότητά μου ως πολιτευτή του κόμματος και δεν μου δίνετε το λόγο. Μου αφαιρείτε το λόγο; Ενα λεπτό; Μου λέτε ότι κάνω κακό στο κόμμα μου; Φοβάστε και δεν μου δίνετε το λόγο. Γιατί σας ξέφυγε. Είπε ότι ο Κεμάλ έσωσε τα γυναικόπαιδα. Το αφήσατε αναπάντητο αυτό που είπε ο Τζένινγκς», είπε ο Μιχ. Μιτζικός εκτός μικροφώνου.

«Είσαι ανόητος και λες ανοησίες. Δεν σου δίνω το λόγο και κάτσε κάτω», απάντησε ο Γ. Μουλάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου