ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση από κρούσματα φυματίωσης στην Καρδίτσα

αναστάτωση-από-κρούσματα-φυματίωσης-851206

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία της Καρδίτσας και η εκπαιδευτική κοινότητα της θεσσαλικής πόλης από τη διαπίστωση ότι οκτώ μικροί μαθητές σχολείου που λειτουργεί στο κέντρο μολύνθηκαν από το μικρόβιο της φυματίωσης.
Τον προηγούμενο Νοέμβριο καθαρίστρια η οποία εργάζεται και ως τραπεζοκόμος στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο νόσησε από φυματίωση. Τότε οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος υποβλήθηκαν σε εμβόλιο Μαντού, το οποίο κατ’ αρχήν ήταν αρνητικό. Μετά από ένα τρίμηνο το εμβόλιο επαναλήφθηκε και οκτώ από τους μαθητές αποδείχθηκε ότι είχαν μολυνθεί από αυτό χωρίς όμως να νοσήσουν. Θεωρούνται δηλαδή φορείς της φυματίωσης. Οι συγκεκριμένοι μαθητές υποβάλλονται πλέον σε ιατρική αγωγή με τη χορήγηση αντιβίωσης για το επόμενο εξάμηνο.
Παρά το γεγονός ότι ο νομίατρος Καρδίτσας κ. Φυτσιλής και η αρμόδια αντινομάρχης κ. Πέτσα παρουσιάζονται καθησυχαστικοί έκδηλη είναι η αγωνία των γονιών των οποίων τα παιδιά μολύνθηκαν από το μικρόβιο αλλά και όλων των υπολοίπων του ιδίου σχολείου. Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα για έλλειμμα ενημέρωσης, αφού όπως υποστηρίζουν πολλοί από αυτούς κατ’ αρχήν τους είχαν ζητηθεί τα βιβλιάρια υγείας χωρίς να τους ενημερώσουν για πιο λόγο και έγιναν τα εμβόλια στα παιδιά χωρίς οι ίδιοι να ενημερωθούν ότι είχε εντοπιστεί κρούσμα φυματίωσης σε εργαζόμενη του σχολείου. Αναλυτική ενημέρωση από πνευμονολόγο και απ’ το νομίατρο Καρδίτσας έγινε μόλις χθες προς τους γονείς των μαθητών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου