ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος στον αεροπορικό χάρτη της Ευρώπης

ο-βόλος-στον-αεροπορικό-χάρτη-της-ευρώ-851206

Συγκοινωνιακή πόρτα της Κεντρικής Ελλάδας προς την Ευρώπη αποτελεί πλέον το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Οι πτήσεις –για πρώτη φορά στην Ελλάδα- της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας, ιρλανδικών συμφερόντων, Ryanair προς το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη θα συνδέουν από το Μάιο το Βόλο με δεκάδες άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Η συμφωνία για τακτικές πτήσεις της Ryanair, την οποία μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις δύο ετών κατάφερε να κλείσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, μεταφράζεται σε 20.000 επισκέπτες, 140.000 διανυκτερεύσεις σε όλη τη Θεσσαλία, 14.000.000 ευρώ τζίρο, 5.500.000 ευρώ κέρδος για το 2010. H Ryanair εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον «κράχτη» και για άλλες αντίστοιχες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.
«Σε αυτή την προσπάθεια ήμασταν μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των υπουργείων και της κεντρικής διοίκησης, αλλά τα καταφέραμε», δήλωνε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας με την αντινομάρχη Μεταφορών και Τουρισμού Εύη Αδαμάκη, η οποία ανέλαβε επ’ ώμου τις δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Παπατόλιας άφησε αιχμές για τοπικούς φορείς, οι οποίοι δεν συνέδραμαν στην προσπάθεια, δείχνοντας να μαστίζονται από αντιλήψεις πτωχοπροδρομισμού και μένοντας περιχαρακωμένοι στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων. Αν και τους δικαιολόγησε, θεωρώντας λογικό να περιμένουν αποτελέσματα για να πειστούν.
Η προσέλκυση της νούμερο ένα αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για την ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού στον τοπικό αερολιμένα. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.
Με μέση τιμή εισιτηρίου μόλις 45 ευρώ η Ryanair συνδέει 150 προορισμούς. «Είναι μια τεράστια επιτυχία της ΝΑΜ που αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας», δήλωσε ο νομάρχης, τονίζοντας ότι η σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς αποκτά τεράστια σημασία ιδιαίτερα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η Ryanair δρομολόγησε δύο πτήσεις την εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο Bergamo στο Μιλάνο και δύο από και προς το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.
Παρά τα εμπόδια η ΝΑΜ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Ryanair για έναρξη πτήσεων κατά την υψηλή τουριστική περίοδο (Μάιο-Οκτώβριο), ενημέρωσε η αντινομάρχης Μεταφορών και Τουρισμού Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη.
Στο τέλος Ιανουαρίου ο νομάρχης υπέγραψε τη συμφωνία διαφημιστικής καμπάνιας και παρουσίασης της Μαγνησίας στο site της εταιρίας όταν αρχίσουν οι πτήσεις. Η συμφωνία κόστισε 200.000 ευρώ, ποσό που έβγαλε από το δικό της ταμείο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν δέχθηκε να συνδράμει. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα τινάζονταν στον αέρα.
Η συμφωνία προβλέπει τη διαφήμιση της Μαγνησίας στον ιστότοπο της εταιρίας, ενός site που έχει περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια προβολές σελίδας το χρόνο και 15 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.
Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ξεκινούν από 20 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν ως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 24,99 ευρώ και φτάνουν έως τα 59,99 ευρώ. Έτσι ενδεικτικά ένα εισιτήριο για τις 6 Ιουνίου με επιστροφή στις 10 Ιουνίου θα κοστίσει στο σύνολο και με όλες τις επιπλέον χρεώσεις λιγότερα από 70 ευρώ!!!
Στο αεροδρόμιο Bergamo του Μιλάνου οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου κάθε Πέμπτη και Κυριακή και θα διαρκέσουν έως τις 28 του Οκτώβρη. Οι τιμές των εισιτηρίων και από προς Μιλάνο ξεκινούν από τα 24,99 ευρώ.
«Μέσω των δύο αυτών προορισμών ο ταξιδιώτης μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού. Αν κοιτάξετε στο χάρτη, θα δείτε ότι το δίκτυο της Ryanair στην Ευρώπη καλύπτει όλους σχεδόν τους προορισμούς στο χάρτη. Και να υπολογίσει κανείς ότι από Μιλάνο και Φρανκφούρτη υπάρχουν δρομολόγια με τιμή 5-10 ευρώ», σημείωσε η κ. Αδαμάκη.
Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται από το site της εταιρίας www.ryanair.com
Την ίδια ώρα η συνεργασία με τη γερμανική αεροπορική εταιρία AirBerlin ενισχύεται με μία ακόμη απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και με μία ακόμη πτήση κάθε Κυριακή από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, από τις 11 Ιουλίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου του 2010.
Οι απευθείας πτήσεις προς το Ντίσελντορφ θα ξεκινήσουν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και κάθε Κυριακή έως τις 10 Οκτωβρίου του 2010. Οι πτήσεις προς Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη και Ντίσελντορφ μέσω Νυρεμβέργης θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 3 Μαΐου έως και τις 10 Οκτωβρίου του 2010.
Κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται στο site της εταιρίας www.airberlin.com
Μία ακόμη εταιρία που συνδέει τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Ν. Αγχιάλου είναι η Monarch Airlines που πραγματοποιεί πτήσεις charter. Μέσω ειδικής συμφωνίας με τη ΝΑΜ όμως δίνει τη δυνατότητα για ένα συγκεκριμένο αριθμό θέσεων να γίνονται κρατήσεις για τις πτήσεις της μέσω του site www.avro.co.uk.
Οι πτήσεις της Monarch ξεκινούν από τις 14 Μαΐου και θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή έως τις 8 Οκτωβρίου, συνδέοντας τη Σκιάθο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και το Manchester.
Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και με μία άλλη εταιρία, τη Viking, που θα πραγματοποιήσει charter πτήσεις από Βόλο και Σκιάθο για το αεροδρόμιο του Bristol του Ην. Βασιλείου, ώστε να διαθέσει μεμονωμένα εισιτήρια μέσω του site της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου