ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού το 2017 για δόντια στο ΠΕΔΥ Βόλου

ραντεβού-το-2017-για-δόντια-στο-πεδυ-βόλου-109727

300 ασφαλισμένοι και πλέον στην ουρά… για μασέλα, δύο ορθοδοντικοί πρέπει να καλύψουν Μαγνησία, Θεσσαλία, Λαμία και Ευρυτανία

Ακόμη και ένα χρόνο χωρίς… δόντια ασφαλισμένοι που επέλεξαν να τοποθετήσουν γέφυρα (μασέλα) στο ΠΕΔΥ Βόλου. Τριακόσια άτομα και πλέον σε λίστα αναμονής. Τα υλικά που έχουν εξασφαλιστεί για αυτή την περίοδο επαρκούν να εξυπηρετήσουν 50 ασφαλισμένους από εκείνους που ήδη έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο αναμονής. Για το 2017 παίρνουν σειρά τα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Από μία το γεγονός ότι τα υλικά για τα οδοντιατρεία στο ΠΕΔΥ Βόλου, όπως και όλα τα ιατρεία, έρχονται με το σταγονόμετρο και μεγάλες καθυστερήσεις λόγω ατέρμονων διαγωνισμών, προσφυγών των εταιρειών και κατάτμησης των προμηθειών και από την άλλη το ελάχιστο προσωπικό, έχουν προκαλέσει έμφραγμα στα οδοντιατρεία.

Τα μεγάλα «θύματα» ωστόσο αυτής της κατάστασης είναι οι ασφαλισμένοι καθώς υπάρχουν άνθρωποι που εδώ και ένα χρόνο είναι υποχρεωμένοι να ζούνε χωρίς δόντια περιμένοντας μασέλες. Στο ΠΕΔΥ Βόλου υπηρετούν ένας οδοντίατρος και δύο οδοντοτεχνικοί οι οποίοι και υπεράνθρωποι να ήταν δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο όγκο των ραντεβού που ήδη υπάρχουν καθώς εξυπηρετούν όχι μόνο τη Μαγνησία αλλά Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία.

Στις έντονες διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αποδέκτες γίνονται οι δύο γιατροί που απασχολούνται στο Ορθοδοντικό Τμήμα του Βόλου και οι οποίοι προσπαθούν να συντονίσουν έτσι τα ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, όμως η έλλειψη γιατρών αλλά και τα υλικά που έρχονται με το σταγονόμετρο και ανάλογα με την πορεία των διαδικασιών που ακολουθούνται για τους διαγωνισμούς προκαλούν ανείπωτες καθυστερήσεις αλλά και δικαίως εκνευρισμό για όσους ήδη έχουν υποστεί τη θεραπεία για την εξαγωγή δοντιών και την τοποθέτηση γέφυρας και είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν κυριολεκτικά «ξεδοντιασμένοι» για 12 και πλέον μήνες.

Προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι και επειδή ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθούν ραντεβού ειδικά σε ασφαλισμένους που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να ταξιδέψουν μέχρι το Βόλο, οι δύο ορθοδοντικοί επικοινωνούν μαζί τους προηγουμένως ώστε να μην επιβαρυνθούν τσάμπα και χωρίς να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Τα επόμενα ραντεβού για το 2017

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια η αύξηση σε ραντεβού από ασφαλισμένους που θέλουν να προβούν σε διάφορες ορθοδοντικές θεραπείες είναι κατακόρυφη και αυτό δεν αφορά μόνο τους ασφαλισμένους αλλά και ανασφάλιστους στους οποίους επίσης παρέχεται κάλυψη από το ΠΕΔΥ.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας να ικανοποιηθούν όλα τα ραντεβού εγκαίρως είναι το γεγονός ότι εάν σήμερα κάποιος επιθυμεί να τοποθετήσει γέφυρα (μασέλα) θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το 2017 γιατί για τότε προγραμματίζονται τα επόμενα ιατρικά ραντεβού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου