ΤΟΠΙΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

οικονομικοσ-φασισμοσ-851206

Ενδεχομένως τους δίνουμε περισσότερη σημασία από όση αξίζουν κάποια γελοία πολιτικά πρόσωπα στη Γερμανία. Αλλά δεν μπορούμε και να τα αγνοήσουμε. Όχι μόνο γιατί υπερπροβάλλονται από τις σκανδαλοθηρικές φυλλάδες τύπου «Bild», που έχουν την μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα τους –ενδεικτική του επιπέδου ενός λαού. Αλλά διότι υπάρχει προϊστορία για το πόσο επικίνδυνο είναι να υποτιμάς τον φασισμό, δίνοντας βάρος στη γελοιότητα του προσώπου ή των επιχειρημάτων του, και όχι στον κίνδυνο που εμπεριέχουν. Γελοίος, ψυχασθενής, ήταν και ο Χίτλερ. Αλλά τον πληρώσαμε ακριβά και οι άλλοι λαοί και ο ίδιοι οι Γερμανοί.
Γελοίοι ασφαλώς φαίνονται και αυτοί οι Γερμανοί βουλευτές που λες και είναι διαχειριστές του γερμανικού κορβανά, πάνω από την κ. Μέρκελ, αξιώνουν, μετά από την πολιτική υποθήκευση της εθνικής μας κυριαρχίας, να προχωρήσουμε και σε εδαφικές παραχωρήσεις.
Γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδας Bild, η οποία συνοψίζει την ιδέα ως εξής: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η αίσθηση οικονομικής ισχύος οδηγεί Γερμανούς κρυφοναζί, από τον χώρο της πολιτικής και της ευτελούς “δημοσιογραφίας” σε τόσο απροκάλυπτη εκδήλωση εδαφικού ιμπεριαλισμού σε βάρος άλλης χώρας. Το είχαν ξανακάνει και το 1993 όταν πρότειναν να αγοράσει η Γερμανία τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, αφού είναι πια οικονομική αποικία και τόπος παραθερισμού των Γερμανών.
Προβληματίζομαι τι ακριβώς θα πρέπει να στείλω, με το ταχυδρομείο, π.χ. στον βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς που υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα, λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά» ή των Ελευθέρων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ που αρκείται σε «κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά». Και κυρίως προς τα αφεντικά και τους «δημοσιογράφους» της “BILD” που έβαλαν στο μάτι την Κέρκυρα. (Να σας την τυλίξουμε μαζί με τον Τζεβελίκα, η άνευ);
Ελπίζω ότι αντί για μένα –μια και η απόσταση θα οδηγήσει σε απώλεια της φρεσκάδας του δώρου και θα χάσει από την οσμή του- να το κάνουν οι Έλληνες αναγνώστες που γνωρίζω ότι έχω στη Γερμανία.

Γιατί ο νεοφασισμός, όταν προκαλεί, θέλει ανάλογη απάντηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου