ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι

απεργούν-σήμερα-οι-δάσκαλοι-851206

Τη δική τους απάντηση δίνουν σήμερα, δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων οικονομικών μέτρων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι πρώτοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ, ενώ οι καθηγητές του νομού θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας.
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του Νομού Μαγνησίας, μετά από απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 12 το μεσημέρι. Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, την οποία ενστερνίζεται και ο τοπικός Σύλλογος αναφέρεται πως «η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα». Από την πλευρά της, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να παραστούν σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Παρόλο που η ΟΛΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποφάσισε να κινητοποιηθεί με τρίωρη στάση εργασίας, καθώς η απόφαση της Ομοσπονδίας πάρθηκε εκτάκτως και οι καθηγητές δεν θα είχαν την ευκαιρία να ειδοποιηθούν άμεσα.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει πως «η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης και ασύδοτης κερδοσκοπίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τζογαδόρων «επενδυτών» που στοιχηματίζουν δισεκατομμύρια στην πτώχευση οικονομικών κρατών, όπως σήμερα η χώρα μας, αύριο η Ισπανία, η Πορτογαλία».
Η Ανεξάρτητη Παράταξη Καθηγητών Ν. Μαγνησίας με δική της ανακοίνωση επισημαίνει πως «αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αυτή την ώρα από το δρόμο του αγώνα. Μας κήρυξαν πόλεμο, θα πάρουν απάντηση».
Ανακοίνωση για τα μέτρα της κυβέρνησης απέστειλε και η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας αναφέροντας πως «υπόθεση της υπεράσπισης των οικονομικών, εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων ΔΕΝ είναι υπόθεση της μιας ημέρας. Ακόμη περισσότερο δεν είναι υπόθεση ξεπουλημένων ηγεσιών τύπου ΑΔΕΔΥ, οι οποίες μόνο την αντίσταση δεν έχουν στο μυαλό τους. Είναι υπόθεση όλων μας, που θιγόμαστε όλο και περισσότερο από αυτή την πολιτική».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου