ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ διαρρήξεων σε Βόλο – Διμήνι

μπαράζ-διαρρήξεων-σε-βόλο-διμήνι-851206

Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τη Μαγνησία. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα αλλά και η βιαιότητα που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότερα χτυπήματα δραστών, έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Οι περιπολίες έχουν ήδη αυξηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη των διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Κιο σχεδιάστηκε η ένταση των περιπολιών για την αποτροπή διαρρήξεων και ληστειών.
Αν και ο αριθμός των αστυνομικών είναι περιορισμένος σε σχέση με τις ανάγκες των υπηρεσιών, ο κ. Κιος έδωσε κατευθύνσεις να δοθεί προτεραιότητα στην έντονη παρουσία ενστόλων στις πόλεις.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση των περιστατικών μεσαίας εγκληματικότητας, την οποία αποδίδουν στην οικονομική κρίση.
Μόνο προχθές στο Βόλο και στο Διμήνι «άνοιξαν» τρία διαμερίσματα.
Σε κατοικία του δεύτερου ορόφου, στο κέντρο του Διμηνίου, τρύπωσαν προχθές στις 9 το βράδυ διαρρήκτες. Η 30χρονη ιδιοκτήτρια εκείνη την ώρα απουσίαζε, αλλά κατά την επιστροφή οι δράστες βρίσκονταν ακόμη μέσα στο σπίτι της.
Αντιλαμβανόμενοι την είσοδό της στο διώροφο κτίριο, οι δράστες άνοιξαν την είσοδο διπλανού –στον ίδιο όροφο διαμερίσματος- το οποίο ήταν κενό και χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικός χώρος. Με το κλειδί που βρήκαν εξωτερικά της πόρτας, κλειδώθηκαν μέσα και παραμόνευαν το θύμα τους, ψάχνοντας την κατάλληλη ώρα για να τραπούν σε φυγή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Φτάνοντας στην είσοδο της οικίας της, τρόμος κυρίευσε την 30χρονη στη θέα της ανοιχτής πόρτας. Αν και ήταν πόρτα ασφαλείας, οι δράστες κατάφεραν να την παραβιάσουν. Την ώρα που παρέμειναν στο διαμέρισμα πρόλαβαν να αρπάξουν μια τσάντα αλλά και κοσμήματα.
Ενώ στο σπίτι της 30χρονης συγκεντρώθηκαν γείτονες και συγγενείς της για να δουν τι είχε συμβεί, οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους από το «ματάκι» του διπλανού διαμερίσματος, μέσα στο οποίο παρέμειναν κλειδωμένοι για αρκετή ώρα.
Διαπιστώνοντας ότι ήταν αδύνατο να φύγουν από την είσοδο, πήδηξαν στο δρόμο από το παράθυρο.
Οι διαρρήξεις στο Διμήνι είναι συχνές τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κάτοικοι ανησυχούν για τις περιουσίες τους, αλλά και τις ζωές τους, γι’ αυτό και έχουν θέσει στο δήμο το αίτημα για πρόσληψη ιδιωτικής ασφάλειας.
Την ίδια ώρα στο Βόλο σημειώνονταν άλλη διάρρηξη. Άγνωστοι άνοιξαν μονοκατοικία ιδιοκτησίας 57χρονης και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 200 ευρώ.
Το μεσημέρι, στις 2:30, διαρρήκτες εισήλθαν σε άλλο διαμέρισμα του Βόλου και άδειασαν συρτάρι με κοσμήματα, αξίας 10.000 ευρώ, ενώ πήραν μια φωτογραφική μηχανή και χρηματικό ποσό 650 ευρώ.
Οι δύο διαρρήξεις καταγγέλθηκαν χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που διενεργεί προανάκριση.
Αφαντοι οι ληστές
Στο μεταξύ άφαντο παραμένει το ζευγάρι, μια γυναίκα και ένας άντρας, της αιματηρής ληστείας το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε ζαχαροπλαστείο της οδού Ρήγα Φεραίου με Κοραή.
Οι δύο κρανοφόροι ληστές ξυλοκόπησαν με ρόπαλο τον 33χρονο ιδιοκτήτη, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο. Και όλα αυτά για να αρπάξουν την είσπραξη της ημέρας από την ταμειακή μηχανή, δηλαδή περίπου 350 ευρώ. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου