Στα μαχαίρια Παπατόλιας - Νάκος

Τελευταία ενημέρωση: 2010-03-05, 00:00:00
Στο κόκκινο οι σχέσεις του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια με το βουλευτή της Ν.Δ. Θαν. Νάκο. Το «πυρ» άνοιξε ο Απ. Παπατόλιας, σχολιάζοντας με σκληρή γλώσσα την τοποθέτηση του κ. Νάκου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής περί «κινδύνου εθνικής αλλοίωσης».
 
 
Χθες ο κ. Παπατόλιας επανήλθε με νέα δήλωση με σοβαρές αιχμές για τις πολιτογραφήσεις επί θητείας του κ. Νάκου στο υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή τη φορά εξαπέλυσε βολές και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τη μέχρι τώρα στάση και συμπεριφορά του κόμματος του Θαν. Νάκου πάνω στο μεταναστευτικό «απολύτως αντιφατική και αλλοπρόσαλλη».
 
«Ο κ. νομάρχης ξεπέρασε και τον εαυτό του σε ένα παραλήρημα ανακρίβειας και λασπολογίας», απάντησε ο Θαν. Νάκος.
 
Από την πλευρά του ο κ. Παπατόλιας σχολίαζε χθες ότι «ο κ. Νάκος, επιχειρώντας να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες για την εξόχως προβληματική τοποθέτησή του περί «κινδύνου εθνικής αλλοίωσης», απέφυγε φυσικά να δώσει απαντήσεις για την ουσία του θέματος (κοινώς για την ταμπακέρα ούτε μιλιά) και ανάλωσε φαιά ουσία, αναζητώντας τα κίνητρα της δικής μας τοποθέτησης ως μιας δήθεν προσπάθειας εξασφάλισης δημοσιότητας και νέων ρόλων.
 
Προσπερνούμε το γεγονός ότι μια τέτοια στάση δίκης προθέσεων υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο και επισημαίνουμε απλώς ότι οι πολίτες έχουν και κρίση και μνήμη. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται το ουσιαστικό περιεχόμενο της δημοσιότητας, το οποίο διαμορφώνεται μέσα από τα έργα και τις καθαρές τοποθετήσεις του καθενός και όχι μέσα από αντιφατικές και δίγλωσσες πολιτικές θέσεις ανάλογα με την ευκαιρία και την περίσταση.»
 
Κατά την άποψη του νομάρχη η παράταξη του κ. Νάκου πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το κουβάρι των αντιφατικών απόψεών της για τη μετανάστευση, ώστε να πάψει να εκτίθεται με τη διγλωσσία της και έπειτα ας προσέλθει, όπως αναφέρει, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο δημόσιο διάλογο.
«Τώρα, ο κ. Νάκος, αναδεικνύει κινδύνους εθνικής αλλοίωσης (!!!) … Όμως, ο κ. Νάκος, πέραν της προσπάθειας στήριξης μιας απόλυτα αντιφατικής και δίγλωσσης πολιτικής, διέπραξε και το λάθος να αναφερθεί στα έργα και τις ημέρες για το μεταναστευτικό επί της δικής του θητείας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Δεν ανέφερε φυσικά ότι επί δικής του θητείας έγιναν πολιτογραφήσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ένταξης αλλοδαπών στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.
 
Ενώ ο κ. Νάκος και το κόμμα του αντιτάθηκαν στην ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση ιθαγένειας με όρους και συγκεκριμένα κριτήρια, τα προηγούμενα χρόνια εκδίδονταν υπουργικές αποφάσεις πολιτογραφήσεων παρά τις σχετικές αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων Επιτροπών.
 
Δεν μας είπε ο κ. Νάκος, για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν η αρμόδια Επιτροπή να του εισηγείται για μια σειρά από συγκεκριμένα αιτήματα μεταναστών, ότι «δεν έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και δεν έχουν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα» και ως εκ τούτου να διαφωνεί η Επιτροπή με τη χορήγηση ιθαγένειας, ωστόσο, ο ίδιος με απόφασή του, να κάνει δεκτό το αίτημα πολιτογράφησης. Τι συμβαίνει; Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είχαμε «κίνδυνο εθνικής αλλοίωσης»;
 
Κατανοούμε και τη δυσκολία και τη σύγχυση του τέως Υπουργού. Είναι τα απότοκα ενός ευρύτερου αντιφατικού ιδεολογικά πολιτικού λόγου, που καταλήγει σε αδιέξοδα. Ευτυχώς οι τοπικές κοινωνίες έχουν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Και αυτός δεν είναι ο δρόμος της ξενοφοβίας και της περιχαράκωσης…»
 
 
Απάντηση Θαν. Νάκου
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θαν. Νάκος απάντησε χθες:
«Ο κ. νομάρχης ξεπέρασε και τον εαυτό του σε ένα παραλήρημα ανακρίβειας και λασπολογίας. Αναζητώντας δε νέο δημόσιο ρόλο και λόγο, ανέλαβε να ασκήσει κριτική ακόμα και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
 
Αν δεν τον αποτρέπει το γεγονός ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας και προσβάλει την κρίση τους, ας σεβαστεί τουλάχιστον το θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί κι ας ασχοληθεί με τα μείζονα προβλήματα της περιοχής μας ως νομάρχης όλων των κατοίκων της Μαγνησίας και όχι ως κομματικός τοποτηρητής του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στην άκρη την προφανή ανάγκη του για φθηνά μικροπολιτικά παιχνίδια...»
 
 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=