ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρούν σε αποκλεισμό μάρκετ ~ Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για οφειλές στην ΕΒΟΛ

προχωρούν-σε-αποκλεισμό-μάρκετ-σε-ένδ-114397

Εργαζόμενοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα χρέη προς την τοπική γαλακτοβιομηχανία

Αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ της αλυσίδας CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ επί της οδού Λαρίσης στο Βόλο προγραμματίζουν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ και καταναλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη πληρωμή οφειλών της αλυσίδας προς την τοπική γαλακτοβιομηχανία.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την ίδια τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ μετά από απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του, με διευρυμένη σύνθεση παρουσία αγροτών, κτηνοτρόφων, εργαζομένων και καταναλωτών. Είχε προηγηθεί η γενική συνέλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων που είναι μέλη του, όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν αφενός σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την αλυσίδα που θα επεκταθούν και σε άλλα υποκαταστήματα και αφετέρου να σφραγίσει όλες τις επιταγές που θα εισπραχτούν πλέον μέσω της δικαστικής οδού.

Ειδικότερα η ΕΒΟΛ ανακοίνωσε χθες:

«Παρά την νέα παράταση πληρωμής που έδωσε η ΕΒΟΛ στην αλυσίδα S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις της για πληρωμή των οφειλών της.

Επίσης ουδεμία ανταπόκριση της οικογένειας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ υπήρξε σε σχετική επιστολή των κτηνοτρόφων καθόσον η οφειλή προς την ΕΒΟΛ αφορά απαίτηση προς τους ίδιους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ευαισθησία. Κατόπιν τούτου η ΕΒΟΛ σφράγισε όλες τις επιταγές και προχωρά άμεσα στην είσπραξή τους διά της δικαστικής οδού. Παράλληλα συμφώνησε με την πρόταση των καταναλωτών και των εργαζομένων της ΕΒΟΛ για διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίουμε αποκλεισμότου καταστήματος της αλυσίδας CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ επί της οδού Λαρίσης στο Βόλο, τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές.Επίσης αποφασίστηκε η σύγκληση για δεύτερη φορά Γενικής Συνέλευσης των αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου ν’ αποφασίσουν τα επόμενα στάδια των κινητοποιήσεων. Τέλος θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες, θα υπάρξει αποκλεισμόςκαι όλωντωνκαταστημάτων της αλυσίδας στοΒόλο, όπως είχε γίνειπρόσφατα καθώς και στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση, όπου θα συμμετέχουν οι αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα και οι κτηνοτρόφοι με τα ζώα τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου