ΤΟΠΙΚΑ

83.991 ευρώ από τον έρανο αγάπης

83-991-ευρώ-από-τον-έρανο-αγάπης-115316

Ο κ. Ιγνάτιος στην εκδήλωση για τις εθελόντριες της Μητρόπολης ανέφερε ότι η τοπική Εκκλησία ανταπεξέρχεται στις καθημερινές οικονομικές ανάγκες

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε και φέτος η ανταπόκριση του κόσμου στον έρανο αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος, τα έσοδα του οποίου ανήλθαν στο ποσό των 83.991 ευρώ, παρά την οικονομική ύφεση που επικρατεί. Το παραπάνω ποσό αποτελεί το βασικό έσοδο του γενικού φιλόπτωχου ταμείου της τοπικής Εκκλησίας, η οποία, αντιμετωπίζει, μέχρι στιγμής, τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα παραπάνω επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά το χθεσινό απολογισμό του εράνου αγάπης, που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «Ξενία» παρουσία πεντακοσίων περίπου εθελοντριών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τον απολογισμό του εράνου για το 2015, το ποσό των 61.199 ευρώ συγκεντρώθηκε από ενορίες του Δήμου Βόλου, 20.592 ευρώ από τα περιφερειακά σημεία της Μητρόπολης και 2.200 ευρώ, αντίστοιχα, από τα μοναστήρια της περιοχής μας.

Από το συνολικό ποσό των 83.991 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο αγάπης, 8.400 ευρώ διατέθηκαν στα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, 35.000 ευρώ στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας και 40.591 ευρώ, αντίστοιχα, ως βοηθήματα του γενικού φιλόπτωχου ταμείου.

Σχολιάζοντας τον απολογισμό του φετινού εράνου αγάπης, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «με τη συμπαράσταση του κόσμου ο έρανος πήγε αρκετά καλά και συγκεντρώθηκε ένα ποσό που μας επιτρέπει, τις μέρες των εορτών τουλάχιστον, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά να μπορούμε να στηρίξουμε παράλληλα οικογένειες και ανάγκες για όλη τη χρονιά, γιατί αποτελεί το βασικό έσοδο για το γενικό φιλόπτωχο ταμείο».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε ότι έχει αναπτυχθεί δίκτυο ασφαλείας στην τοπική Εκκλησία, προκειμένου να εξασφαλιστεί το φαγητό των άπορων οικογενειών και των υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί άψογα σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους των γονέων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας τόνισε παράλληλα ότι η αλληλεγγύη έχει αναπτυχθεί στο έπακρο, σε κλίμα ενότητας με τους φορείς και τη συνδρομή πεντακοσίων και πλέον εθελοντών.

«Ολοι μαζί συνεργαζόμαστε και έχουμε αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα, παρόλο που θα ευχόμασταν να μην υπήρχε κανένας άπορος. Οσο χρειάζεται όμως, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να μην υπάρξει κανείς μόνος», υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε παράλληλα στο σύνολο των δράσεων αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί, υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα αντέξουμε μέχρι τέλους και όσο χρειαστεί, προκειμένου η πατρίδα μας να ξεπεράσει αυτή τη μεγάλη και δύσκολη περίοδο που διέρχεται».

Καμία ανησυχία στην τοπική Εκκλησία

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με την οικονομική κατάσταση της τοπικής Εκκλησίας, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα στην Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς τα έσοδα στερεύουν και οι φόροι αυξάνονται, ο κ. Ιγνάτιος απάντησε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οπως υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος «οι ενορίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναπληρώνουν το έλλειμμα που υπάρχει στις εισφορές, με δραστηριότητας και κυρίως με εθελοντική προσφορά. Αρα για την ώρα δεν αντιμετωπίζουμε τόσο οξυμένο πρόβλημα». Αναλύοντας τα οικονομικά δεδομένα της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι έχουν διατηρηθεί οι θέσεις εργασίας και έχουν ενισχυθεί «με το πρόσφατο πρόγραμμα των ανθρώπων που προσφέρονται για το κοινωνικό έργο και αναπληρώνουμε τα κενά που δημιουργούνται. Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι ότι δεν έχουμε κάτι που να μας απασχολεί, σε βαθμό που να είναι ανησυχητικός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου