ΤΟΠΙΚΑ

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Μουσικό Σχολείο

ο-χρήστος-νικολόπουλος-στο-μουσικό-σχ-851206

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου επισκέφτηκε προχθές ο δημοφιλής και καταξιωμένος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Βασιλικής Δρεπανιώτου. Ο κορυφαίος συνθέτης έτυχε θερμής υποδοχής από όλους, μαθητές και καθηγητές, ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του Μουσικού Σχολείου και αμέσως μετά μίλησε στους μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων για να τον δουν και να τον ακούσουν.
Βαθύτατα συγκινημένος από τη ζωντανή και ζεστή υποδοχή των παιδιών, τα ευχαρίστησε και επισήμανε την καλή τους τύχη να φοιτούν σε ένα τόσο οργανωμένο και σημαντικό σχολείο, με παροχές τέτοιες που μπορούν να κάνουν τη μουσική και τη γενική παιδεία να συνυπάρχουν αρμονικά σ’ ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό έργο. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και τα χειροκροτήματά τους τόσο έντονα, ώστε ο συνθέτης διαπίστωσε με χαρά αλλά και με έκπληξη ότι τα παιδιά, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, γνώριζαν καλά τόσο τον ίδιο όσο και τα τραγούδια του, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα την απήχηση της γνήσιας λαϊκής μουσικής στις νεώτερες γενιές.
Ανταποκρινόμενος στην επιθυμία των μαθητών, ο Χρήστος Νικολόπουλος συνόδευσε το μουσικό σύνολο του καθηγητή του σχολείου, αλλά και προσωπικού φίλου και συνεργάτη του, κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη στην εκτέλεση κάποιων δικών του κομματιών, όπως το «Αγριολούλουδο» και «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», πράγμα που ξεσήκωσε κυριολεκτικά μαθητές και καθηγητές σε μια θύελλα χειροκροτημάτων. Η αυθόρμητη συμμετοχή του μεγάλου μας λαϊκού συνθέτη απέδειξε για μια ακόμη φορά το ήθος και το μεγαλείο αυτής της γενιάς, δίνοντας ταυτόχρονα μαθήματα σεμνότητας και προσήνειας. Η επίσκεψη του Χρήστου Νικολόπουλου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου επιβεβαίωσε τη σημασία της βιωματικής γνώσης που πρεσβεύει και ενισχύει με κάθε τρόπο το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου