ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις τοπικών φορέων για τα μέτρα

αντιδράσεις-τοπικών-φορέων-για-τα-μέτ-851206

Με κατηγορηματικά αρνητικό τρόπο υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι παραγωγικών και μαζικών φορέων του Βόλου τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση για τον περιορισμό του ελλείμματος.
Τόσο οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, όσο και οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και των μικρομεσαίων της περιοχής, εξέφρασαν με δηλώσεις τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την πλήρη αντίθεσή τους με τα μέτρα, ενώ παράλληλα είναι έκδηλος ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα, καθώς οι περισσότεροι προβλέπουν κοινωνική έκρηξη.
Τα μέτρα δεν είναι μόνο σκληρά και επώδυνα αλλά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, στο βαθμό που δεν διασφαλίζουν την αναπτυξιακή προοπτική” επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αλέξανδρος Μαγαλιός.
Οι περικοπές και οι νέοι φόροι προμηνύουν σίγουρα μία μακρά περίοδο ύφεσης και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ. Όταν οι πολίτες καλούνται μόνο να πληρώσουν φόρους με περικομμένους μισθούς και δώρα, πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η αγορά; Η αναθέρμανση αποτελεί πλέον όνειρο απατηλό για όλους εμάς που περιμέναμε μέτρα και πολιτικές που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη”.
Οι δυσοίωνες εξελίξεις, όπως διαφαίνονταν εδώ και ένα περίπου χρόνο, επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς και πάλι ήρθε η ώρα να πληρώσουμε εμείς, παρά το γεγονός ότι ως μικρομεσαίοι καταθέσαμε εγκαίρως προτάσεις, δείχνοντας το δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για να υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θεωρείται με μαθηματική ακρίβεια σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, όπως επίσης απολύσεις εργαζομένων και συρρίκνωση της παραγωγής. Είναι πρωτόγνωρο αντί να μειώνεται ο ΦΠΑ να αυξάνεται και με παράλληλους έμμεσους φόρους να προσδοκά η κυβέρνηση ανάκαμψη”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας.
Επίθεση από Θανάση Νάκο
Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, που μεταξύ άλλων σημειώνει: “Με σημαντική καθυστέρηση τουλάχιστον τεσσάρων μηνών η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα επαχθή μέτρα για τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Δυστυχώς, παρά τις παραινέσεις και τις προτάσεις μας, οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αυστηρά εισπρακτικό χαρακτήρα και στοχεύουν σε βραχυπρόθεσμα οφέλη, αγνοώντας την μακροπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας και υποθηκεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου.
Οι πιέσεις των Βρυξελλών για άμεσα και σκληρά μέτρα, δεν πρέπει να αφορούν σε καμία περίπτωση την αποδυνάμωση των μισθωτών, των συνταξιούχων και όσων έχουν ανάγκη, αλλά την εφαρμογή εκτεταμένων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και την καταπολέμηση παθογενειών που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες.
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προωθήσει αυτές τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα 5,5 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είχε απαντήσει με ένα στείρο “όχι”. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια για τέτοια μικροκομματικά παιχνίδια. Η χώρα χρειάζεται σοβαρό και δίκαιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Στο δρόμο τα συνδικάτα
Οι εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, του ΕΚΒ αλλά και το ΠΑΜΕ ξεκινούν ήδη τις επαφές για νέους γύρους κινητοποιήσεων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου, ενώ το ΕΚΒ περιμένει τις νέες αποφάσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας εξήγγειλε ήδη από χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
“Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, αναβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται. Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήθη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία” επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δημητρης Κουτσούκος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Στο ίδιο περίπου ύφος και η πρώτη δήλωση του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου, που μεταξύ άλλων τόνισε: “Δυστυχώς η Κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει τα σκληρά μέτρα που της υποδείχτηκαν, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που θίγονται πάνω από όλα είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα διευρύνουν περισσότερο τη φτώχια και την ανεργία αλλά και την εγκληματικότητα. Δεν προσφέρουν τίποτα για την άρση του αδιεξόδου. Αντίθετα δημιουργούν προϋποθέσεις κοινωνικών εκρήξεων.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου