ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ενισχυτική διδασκαλία Λύκεια και Γυμνάσια

χωρίς-ενισχυτική-διδασκαλία-λύκεια-κ-116527

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του Προγράμματος Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας και ενώ βρισκόμαστε σχεδόν τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την ερώτηση συνυπογράφουν 17 ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς που δυσκολεύονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε τρεις μήνες θα κληθούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Ποτέ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ώστε να το αξιοποιήσουν εγκαίρως οι μαθητές;
  2. Θα καλύψει τις ανάγκες όλων των αδυνάτων μαθητών;».

Πάντως ο κ. Φίλης απαντώντας χθες σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κ.Κ.Ε ανέφερε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τις τάξεις του Λυκείου, ενώ για τις τάξεις του Γυμνασίου θα επανακατατεθεί το νομοσχέδιο, καθώς έχουν εξευρεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου