ΤΟΠΙΚΑ

Απήγαγαν ηλικιωμένη Βολιώτισσα!

απήγαγαν-ηλικιωμένη-βολιώτισσα-851206

Με κόλπο από το σπίτι της στον Άναυρο «απήγαγαν» ηλικιωμένη γυναίκα, τη μετέφεραν σε τραπεζικό κατάστημα της οδού Λαρίσης και της άρπαξαν 4.500 ευρώ, τα οποία η ίδια έκανε ανάληψη από το λογαριασμό της. Η ηλικιωμένη, θύμα οργανωμένης ομάδας, βρέθηκε μόνη στο δρόμο και περιπλανήθηκε για 2,5 ώρες περίπου μέχρι να βρει τον προορισμό της.
Πρωτοφανής κομπίνα σε βάρος 82χρονης στήθηκε χθες το πρωί στο Βόλο. Η ηλικιωμένη και μέλη της οικογένειάς της φαίνεται ότι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες υπό στενή παρακολούθηση, καθώς οι δράστες γνώριζαν προσωπικά τους στοιχεία και καθημερινές τους κινήσεις.
Δύο καλοντυμένοι, σύμφωνα με τις περιγραφές των παθόντων, άντρες ήταν τα φανερά πρόσωπα της απάτης. Ο ένας ακολούθησε το σύζυγο της ηλικιωμένης γυναίκας, την ώρα που εκείνος μετέβη σε κοντινό σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της ημέρας.
Στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, τον ηλικιωμένο προσέγγισε ο ένας από τους δράστες, λέγοντας ότι δήθεν η κόρη του –την ανέφερε ονομαστικά, όπως με το μικρό όνομα αποκάλεσε και τον ηλικιωμένο- χρειάζονταν ψώνια για το σπίτι της, που δεν μπορούσε η ίδια να κάνει, αφού βρίσκονταν στην εργασία της.
Την ίδια ώρα ο δεύτερος της ομάδας έθετε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου και ενώ ο πρώτος προσπαθούσε να καθυστερήσει την επιστροφή του συζύγου της ηλικιωμένης στο σπίτι.
Ο δεύτερος συνάντησε την 82χρονη στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στον πρώτο όροφο να σκουπίζει. Τη φώναξε με το μικρό της όνομα και της είπε ότι τον είχε στείλει η κόρη της. Ήταν επείγον, της είπε, να της μιλήσει. Η γυναίκα, ακούγοντας ότι πρόκειται για την κόρη της και γνωρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν άνοιξε την είσοδο, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει.
Προσποιούμενος τον υπάλληλο του λογιστικού γραφείου ενημέρωσε την ανυποψίαστη γυναίκα ότι τον έστειλε η κόρη της για να προχωρήσει άμεσα σε ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα. Της είπε ότι έπρεπε να βρεθούν άμεσα 7.500 ευρώ και αν τα χρήματα στο βιβλιάριο δεν επαρκούσαν, τα υπόλοιπα θα συμπλήρωνε ο ίδιος. Παρουσίασε μάλιστα και ως καταληκτική τη χθεσινή ημέρα, λέγοντας ότι το δήθεν χρέος που επρόκειτο να αποπληρωθεί με τα χρήματα θα διπλασιαζόταν την επομένη.
Με το τραπεζικό βιβλιάριο στα χέρια η γυναίκα συνέχιζε να εμφανίζεται διστακτική, όταν από το κινητό του ο δράστης κάλεσε έναν αριθμό και έδωσε το ακουστικό στην ηλικιωμένη να μιλήσει με την… κόρη της, ώστε να πειστεί. Η 82χρονη θεώρησε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κόρη της, καθώς η γυναικεία φωνή ήταν πανομοιότυπη. Η γυναίκα της σπείρας την καλούσε να κάνει ό,τι της έλεγαν και μάλιστα γρήγορα.
Όταν ζήτησε να περιμένει το σύζυγό της να γυρίσει από τα ψώνια, την προέτρεψαν να μη του πει τίποτε για να μη στεναχωρηθεί και πως η κόρη της θα επέστρεφε την επομένη κιόλας ημέρα τα χρήματα στο λογαριασμό.
Στα χέρια των απατεώνων, οι οποίοι φρόντισαν να την πείσουν με κάθε τρόπο για το αληθές των προθέσεών τους και ταυτόχρονα να την ανησυχήσουν για τις προθεσμίες που πίεζαν την κόρη της, η 82χρονη επιβιβάστηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο των δραστών και οδηγήθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας της οδού Λαρίσης.
Σαν κύριοι περίμεναν έξω από την τράπεζα και μόλις η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε με τα 4.500 ευρώ στο χέρι, τα άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή.
Η ηλικιωμένη που δεν γνώριζε πώς να επιστρέψει πήρε το πρώτο λεωφορείο και βρέθηκε στο κέντρο, αναζητώντας για αρκετή ώρα το γραφείο της κόρης της, ώστε να την ενημερώσει ότι η δουλειά έγινε.
Από το σπίτι της απουσίαζε 2,5 περίπου ώρες, ενώ στην οικογένειά της είχαν ήδη υποψιαστεί ότι κάτι κακό συνέβη, όταν ο σύζυγός της επικοινώνησε με την κόρη τους και πληροφορήθηκε ότι δεν παρήγγειλε από κανέναν ψώνια από το μάρκετ. Η απουσία της ηλικιωμένης τούς έκανε να την αναζητούν εναγωνίως στους γύρω δρόμους.
Την περιπλανώμενη 82χρονη συνάντησε περιπολικό της αστυνομίας και τη μετέφερε στο σπίτι της, οπότε και ξεκίνησαν οι εξονυχιστικές έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των απατεώνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου