ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν τέσσερις τόνοι καπάκια από την «Κουζίνα αλληλεγγύης»

συγκεντρώθηκαν-τέσσερις-τόνοι-καπάκ-118072

Πολύπλευρη είναι η δράση και προσφορά που αναπτύσσει η Κουζίνα αλληλεγγύης, η οποία τείνει διαρκώς χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε τέσσερις τόνους πλαστικά καπάκια, προκειμένου να συνδράμει τέσσερις φορείς της περιοχής μας.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου συγκεντρώθηκε το ποσό των 300 ευρώ, μέσω της διάθεσης ενός τόνου καπακιών, το οποίο δόθηκε στο Σύλλογο Κωφών και βαρήκοων της περιοχής μας, για την ενίσχυση των σκοπών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος όγκος πλαστικών καπακιών που συγκεντρώθηκε, αξιοποιήθηκε, παράλληλα, για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου, του Σωματείου κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος» και του κοινωνικού φαρμακείου που δημιουργήθηκε στον Αγιο Νεκτάριο της Ν. Ιωνίας, από μια δραστήρια ομάδα κατοίκων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η «ψυχή» του Συλλόγου, Αγγελική Ιωαννίτη, ανέφερε ότι στόχος είναι η προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, παράλληλα με τη δωρεάν διανομή 400 μερίδων φαγητού σε εβδομαδιαία βάση και 53 μερίδων πρωινού, αντίστοιχα, σε ισάριθμους άπορους μαθητές της περιοχής μας.

Για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανθρώπων που έχουν ανάγκη βοήθειας, οι υπεύθυνοι της κουζίνας αλληλεγγύης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς διατυπώνονται διαρκώς νέα αιτήματα για δωρεάν φαγητό, τρόφιμα, ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό η κ. Ιωαννίτη: «έχουν αυξηθεί τα αιτήματα που δεχόμαστε για επιπλέον ρουχισμό και κουβέρτες, ενώ οι μερίδες φαγητού παραμένουν σταθερές».

Η εθελοντική δομή που προσφέρει 400 μερίδες φαγητό κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε όσους έχουν ανάγκη, εφοδιάζοντας παράλληλα με πρωινό 53 μαθητές, θέτει διαρκώς νέους στόχους, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των δεκάδων απόρων της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο πολυχώρος αλληλεγγύης, που αποτελεί όραμα για όλα τα μέλη της ομάδας που στηρίζει την Κουζίνα αλληλεγγύης.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου, όπου οι άποροι θα μπορούν να κάθονται να φάνε, να πλυθούν, να φορέσουν καθαρά ρούχα. Τα μέλη της ομάδας συνεχίζουν με τον ίδιο πάντα ζήλο και την ίδια πάντα προσήλωση τις προσπάθειές τους, θέτοντας σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Πάγια θέση της Αγγελικής Ιωαννίτη είναι, άλλωστε, η φράση: «να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια της κρίσης, αλλά να παλεύουμε για να γίνουμε πιο δυνατοί και δημιουργικοί» και παράλληλα η προτροπή «πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να βοηθήσουμε τους γύρω μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου