ΤΟΠΙΚΑ

Ροταριανός Ομιλος Βόλου – 78 χρόνια…συνεχούς εθελοντικής προσφοράς

ροταριανός-ομιλος-βόλου-78-χρόνιασυ-119453

Τα 78α γενέθλιά του γιόρτασε φέτος ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου (1938 – 2016).

Μία μακρά γόνιμη πορεία με έντονη παρουσία και ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά στα τοπικά δρώμενα, γιόρτασε φέτος ο Ρ.Ο. Βόλου, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του P.O. Αργώ, του Ομίλου Ροταράκτ, του Ομίλου Inner Wheel, φίλων και προσκεκλημένων, στο Ξενοδοχείο Παρκ.

Η προτομή του Μακαριστού Πατριάρχη Δημητρίου Α’ που κοσμεί το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και η προτομή του μακαριστού Δεσπότη μας και Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Ναό του Αγίου Νικολάου, αποτελούν με την ευλαβική προσφορά των ροταριανών του Βόλου, αδιάψευστο δείγμα θρησκευτικής Χριστιανικής λατρείας.

Ελάχιστο δείγμα τιμής αποτελεί ασφαλώς η προτομή του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον περίβολο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Διάθεση πέντε (5) ζωτικής σημασίας ζωογόνων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Βόλου, η εγκατάσταση Ιατρείου στο Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», η προσφορά ηλεκτροκίνητων σύγχρονων αναπηρικών αμαξιδίων σε άτομα με ειδικές ανάγκες και η οικονομική ενίσχυση και ο εξοπλισμός με όργανα γυμναστικής του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Βόλου αποτελούν δείγμα ανθρωπιστικής βοήθειας,

Η δενδροφύτευση από ροταριανούς του Δάσους της Ανωμαλιάς στον Αγιο Ονούφριο, και οι φοίνικες που κοσμούν την παραλία της πόλης μας, η παραχώρηση του Πυροσβεστικού οχήματος 4χ4 στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας και ο καθαρισμός ακτών Μαγνησίας αποτελούν ασφαλώς δείγματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Η συμμετοχή μέσω του Ρόταρυ νέων επαγγελματιών σε Διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα, οι υποτροφίες σε αριστούχους άπορους φοιτητές, ο εμπλουτισμός της έδρας των Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Βελιγραδιού με μεγάλη ποσότητα ζητηθέντων Βιβλίων-προγραμμάτων Ελληνικής γλώσσας και p/c σε ειδική επίσημη εκδήλωση του Πανεπιστημίου, η ενίσχυση σε βασικές ανάγκες του 2ου ειδικού σχολείου Βόλου, αλλά και οι υιοθεσίες παιδιών τρίτου κόσμου μέσω της ΑCTΙΟΝ AID, δείχνουν την φροντίδα των ροταριανών του Ομίλου Βόλου για τους Νέους.

Ακόμη θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί η ενίσχυση Τοπικών Ιδρυμάτων και Εθελοντικών Οργανώσεων της περιοχής μας.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνον συνοπτικό δείγμα στον τομέα κοινωνικού έργου του Ροταριανού Ομίλου Βόλου.

Αντώνης Ζιούρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου