ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπεύθυνοι χρηματοαποστολής των ΕΛΤΑ σκηνοθέτησαν ληστεία

υπεύθυνοι-χρηματοαποστολής-των-ελτα-121009

Στο Αυτόφωρο σήμερα ο 51χρονος διαχειριστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και ο 23χρονος υπάλληλός του

Ακύρωσε την παράδοση χρηματαποστολής στα ΕΛΤΑ Σούρπης για χρήματα που προορίζονται για συντάξεις προχθές στις 7.10 με το πρόσχημα ότι είχε εντοπίσει ύποπτη κίνηση και κατήγγειλε ληστεία στην επιστροφή για Βόλο μεταξύ Σούρπης και Αλμυρού από δύο κακοποιούς με Kalashnikov με λεία 100.000 ευρώ με στόχο να βγει από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν και να καλύψει το …οικονομικό του άνοιγμα σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο Βόλο.

Σκηνοθετημένη αποδείχτηκε η καταγγελία για ληστεία από 51χρονο διαχειριστή εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας – εντολοδόχο χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ Βόλου την Τρίτη το βράδυ. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κατάφερε να εξιχνιάσει γρήγορα την υπόθεση και να οδηγηθεί στους δράστες της υπεξαίρεσης, τον 51χρονο διαχειριστή, αλλά και τον 23χρονο υπάλληλό του και ένα τρίτο άτομο 27ετών.

Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν οι δράστες στο πλαίσιο της προανάκρισης κίνησαν από την αρχή υποψίες στους αστυνομικούς για το αληθές των καταγγελλόμενων περιστατικών, με αποτέλεσμα ο 51χρονος να παραδεχτεί ότι κατήγγειλε ψευδώς τη ληστεία και να επιστρέψει όλα τα χρήματα πίσω.

Ο σάκος με τα χρήματα δεν ήταν στο εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο του βαν όπως είθισται σε κάθε χρηματαποστολή, σύμφωνα με τις προανακριτικές καταθέσεις, ενώ και το αυτοκίνητου του 51χρονου δεν φαίνεται να έκανε καμία κίνηση για να εμβολίσει το αυτοκίνητο των υποτιθέμενων ληστών αν και είναι θωρακισμένο και δεν μπορεί να χτυπηθεί από συμβατά όπλα.

Μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ψευδούς καταγγελίας για ληστεία και η κακουργηματική υπεξαίρεση σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόλο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τρία άτομα και σε βάρος τους σύμφωνα με την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 51χρονος είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς την προαναφερόμενη ληστεία, προκειμένου να αιτιολογήσουν την υπεξαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, από τα ΕΛ.ΤΑ. της πόλης.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 51χρονος παρέδωσε μέρος του προαναφερόμενου ποσού σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έως και σήμερα σε βάρος άλλης εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με την οποία συνεργαζόταν.

Από την κατοχή του 51χρονου και του 27χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (51.845) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο της ζημιωθείσας εταιρείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και σήμερα οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, ο 51χρονος διαχειριστικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών προστασίας και ο 23χρονος υπάλληλός του θα δικαστούν για ψευδής καταμήνυση από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία γνώση για την υπόθεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου