ΤΟΠΙΚΑ

Εντονη παρουσία της Μαγνησίας στη Νέα Υόρκη

εντονη-παρουσία-της-μαγνησίας-στη-νέα-851206

Στο περιθώριο της τουριστικής-εμπορικής έκθεσης «Travel Show New York» που διοργάνωσε η εφημερίδα «New York Times» στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού Π. Γερουλάνου στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με το νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την τουριστική αγορά της Αμερικής, τη συμμετοχή της Ελλάδος στο περίπτερο του ΕΟΤ όπου στεγαζόταν και η Ν.Α.Μ., καθώς και θέματα σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Ο κ. Παπατόλιας έθεσε το ζήτημα της δραστηριοποίησης των εθελοντών στην προετοιμασία και στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων. Ο νομάρχης ενημέρωσε για τις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για προσέλκυση εθελοντών στους Μεσογειακούς Αγώνες, μέσα από τις πρωτοβουλίες του διεθνούς σωματείου «Το Κοινόν των Μαγνήτων».
Αναλυτικότερα, στο 3ο Διεθνές Συνέδριο των Απόδημων Μάγνητων που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Βόλο, θα συζητηθεί σε ειδική θεματική κατηγορία η παρουσία της ομογένειας της Αμερικής στους Αγώνες.
Η παραπάνω πρωτοβουλία των απόδημων συνδέεται με το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, καθώς και άλλοι φορείς της ομογένειας, στις συναντήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική. Ο νομάρχης Μαγνησίας ζήτησε να συντονιστούν οι ενέργειες της Ν.Α.Μ., της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και του Υπουργείου, έτσι ώστε να φτάσει έγκαιρα το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς σε σχολεία, συλλόγους και άλλους ομογενειακούς θεσμούς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έχει ήδη προετοιμάσει πρόταση-πρόγραμμα εθελοντισμού για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 με το διακριτικό τίτλο «Η Μαγνησία των εθελοντών, ψυχή των Μεσογειακών», στην οποία περιγράφονται οι δράσεις προσέλκυσης εθελοντών από την ομογένεια, σε συνεργασία με το «Κοινό των Μαγνήτων», καθώς και δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού σε σχολεία του ελλαδικού χώρου και της ομογένειας.
Το πρόγραμμα θα τεθεί στη διάθεση του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Ο κ. Γερουλάνος έδωσε συγχαρητήρια για τη σημαντική παρουσία της Μαγνησίας στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης και αντέδρασε με ενδιαφέρον στην πρόταση του νομάρχη για τον εθελοντισμό και τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στον παρελθόν υπήρξαν σχετικές πρωτοβουλίες για την συμμετοχή της ομογένειας της Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίες δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκαν. Θεωρώ ότι παραμένει μια οφειλή προς την ομογένεια στον τομέα του εθελοντισμού, η οποία μπορεί να εκπληρωθεί τώρα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου