ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Πρωταθλήτρια η Μαρία Κουτρούτσου του Γ.Σ. Βόλου
Την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό Στάδιο της Παιανίας η Μαρία Κοτρούτσου του ΓΣ Βόλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Γυναικών στο άλμα Τριπλούν. Η νεαρή αθλήτρια (ανήκει στην κατηγορία Νεανίδων) με άλμα στα 12.74m που είναι και ατομικό ρεκόρ τόσο σε ανοικτό όσο και σε κλειστό στίβο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η επίδοση της (χωρίς να κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία για τον κλειστό στίβο λόγω της ελλείψεως εγκαταστάσεων) της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα για την επίτευξη του ορίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που θα γίνει στον Καναδά το καλοκαίρι.
Αξιόλογη εμφάνιση στο ίδιο αγώνισμα έκανε και η άλλη αθλήτρια του ΓΣ Βόλου Βέργου Κατερίνα που με απόλυτη ατομική επίδοση και αυτή 12.60m κατέκτησε την 4η θέση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Βέργου είχε μεγάλα άλματα ελαφρώς άκυρα και το λιγότερο θα έπρεπε να πάρει και αυτή ένα από τα μετάλλια
Τέταρτος στο άλμα σε μήκος (στον πρώτο του αγώνα για φέτος) ήρθε και ο Δημήτρης Θεοχάρης με άλμα στα 7.37m. Τέλος την έβδομη θέση 60m με εμπόδια με 8΄΄53 πήρε ο Κώστας Μίχος.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι δυο ομάδες του Βόλου, Ολυμπιακός και Νίκη, συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητές στους πάγκους τους το Μάρτιο! Συνήθως πριν μπει η Ανοιξη προχωρούσαν σε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Σάκης Τσιώλης και ο Χόρχε Μπάριος παραμένουν απτόητοι στους δυο πάγκους, που συνήθως «έτρωγαν» τους τεχνικούς τους κάθε σεζόν πριν μπει η άνοιξη και δεν τελείωναν τη χρονιά με έναν μόνο προπονητή.
Ο Ολυμπιακός Βόλου φυσικά και δεν έχει κανένα λόγο να διακόψει τη συνεργασία του με τον Σάκη Τσιώλη, αλλά παρότι θα μπορούσε να είχε παρθεί μια τέτοια απόφαση μετά τις δυο ήττες στον Βόλο, ο Αχιλλέας Μπέος τον στήριξε και δικαιώθηκε.
Τον Μπάριος, παρά τα άσχημα αποτελέσματα της Νίκης και την κακή της πορεία, φαίνεται πως στηρίζει ο Στράτος Γιδόπουλος, αφού η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει με… άλλα προβλήματα να ασχοληθεί, αλλά παράλληλα ο Ουρουγουανός δείχνει ότι μπορεί να «κρατήσει» τους παίκτες στα δύσκολα.
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει μέχρι το Μάρτιο δυο προπονητές, τους Μπουμπένκο και Ματεράτσι, ενώ ο Ιταλός απομακρύνθηκε στις 5 του Μάρτη. Στη συνέχεια είχε υπηρεσιακό δίδυμο στον πάγκο του, αν και πριν τη λήξη της περιόδου είχε κλειστεί η συμφωνία με το Σάκη Τσιώλη. Την προπερασμένη σεζόν στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει τρεις προπονητές, αφού το Διαμαντόπουλο είχε διαδεχτεί ο Παπαδόπουλος και το δεύτερο ο Σταματίου.
Οσον αφορά στη Νίκη, ο μήνας που… «τρώει» τους προπονητές της είναι ο Φεβρουάριος, αλλά αυτή τη φορά γίνεται εξαίρεση. Την περσινή σεζόν Φεβρουάριο παραιτήθηκε ο Γαρδικιώτης για να έρθει ο Ντόβενταν, ενώ την προπερασμένη τον ίδιο μήνα είχε φύγει ο Ζαλίκας για να έρθει ο Κουρμπανάς.
Σάκης Τσιώλης και Χόρχε Μπάριος όμως, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν δηλώσει μετά από άσχημα αποτελέσματα τις παραιτήσεις τους από την ομάδα, συνεχίζουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των μεγαλομετόχων.
Δεν συμβαίνει όμως μόνο στο Βόλο κάτι τέτοιο. Η γενικότερη νοοτροπία των Ελληνων παραγόντων θέλει με την πρώτη «στραβή» να διώχνουν από τον πάγκο τους προπονητές. Αποτελούν εξαιρέσεις οι φορές που ελληνικές ομάδες έχουν κρατήσει μια ολόκληρη σεζόν τους ίδιους τεχνικούς.
Στην Ευρώπη αντίθετα δεν υπάρχει ανάλογο φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στα γήπεδά τους τιμούν τους προπονητές που πέρασαν από τους πάγκους τους, κρεμώντας τα κάδρα τους στους διαδρόμους του γηπέδου, στα γραφεία ή τα μουσεία τους. Στην Ελλάδα όμως, όπως είχε σχολιάσει πολύ πετυχημένα σε κάποια ευρωπαϊκή περιγραφή του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, θα χρειαζόταν μια ομάδα γύρω στα πέντε στάδια για να τιμήσει όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της!
Το να είσαι προπονητής στην Ελλάδα είναι πλέον ένα από τα πιο ανασφαλή επαγγέλματα, ενώ οι προπονητές νιώθουν πίεση και άγχος, αφού ξέρουν ότι δεν έχουν το περιθώριο να δουλέψουν, να αναδείξουν παίκτες και να περάσουν τη φιλοσοφία τους.
Σκεφτείτε μόνο ότι ο φετινός πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, ο Τζιμπρίλ Σισέ, είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Οσέρ. Εκεί αναδείχτηκε και έγινε γνωστός. Η Οσέρ λοιπόν είχε στον πάγκο της για 44 χρόνια τον Γκι Ρου!! Ο Γκι Ρου αποτελεί τον πνευματικό πατέρα του Σισέ, κάτι που έχει παραδεχτεί ο άσσος του Παναθηναϊκού, γιατί είχε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει στα πρώτα του βήματα, να τον αναδείξει και να τον φτάσει ψηλά. Συγκεκριμένα διετέλεσε προπονητής στην Οσέρ από το 1961 έως το 2005!
Ο σερ Ματ Μπάσμπι δούλεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 22 χρόνια και δημιούργησε δύο εξαιρετικές ομάδες. Η πρώτη, οι περίφημοι «μπέμπηδες», χάθηκε στο μοιραίο δυστύχημα του Μονάχου, ωστόσο ο Μπάσμπι κατάφερε να αναγεννήσει από τις στάχτες της την ομάδα και το 1968 να κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών! Αξιος διάδοχος του ήταν ο Αλεξ Φέργκιουσον, που επίσης ξεπέρασε την εικοσαετία.
Και αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα, που απλά στην Ελλάδα από τους παράγοντες δεν κρίνονται προς… μίμηση!

Κατά Μπέου
Τι το ήθελε ο Αχιλλέας Μπέος να φύγει από την καταπακτή και να παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο από τα επίσημα του γηπέδου της Νεάπολης; Μετά το 2-2 μερίδα φιλάθλων του Ιωνικού κινήθηκε εναντίον του και επικράτησε μικροένταση στην κερκίδα. Πάντως ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων δεν έδειξε να ταράζεται και πολύ… Στην συνέχεια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης πάντως υπερασπίστηκε τον παράγοντα του Παναθηναϊκού, Αντώνη Αντωνιάδη, όταν δέχτηκε επίθεση από οπαδούς του Πανιωνίου!

Εδειξαν σεβασμό
Αντίθετα με τον Αχιλλέα Μπέο, σεβασμό στο Σάκη Τσιώλη έδειξαν οι οπαδοί της ομάδας του Ιωνικού. Το γεγονός αυτό δεν παρέλειψε να σχολιάσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Παρά την πίκρα τους για την ήττα και με τον τρόπο που ήρθε, η στάση τους απέναντί μου με έκανε υπερήφανο γιατί έδειξαν να εκτιμούν και να μην ξεχνούν όσα προσέφερα ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής στο σύλλογό τους», σχολίασε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Παρέβλεψαν τις οδηγίες
Παρά την προειδοποίηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, να μην παραβρεθούν φίλαθλοι της ομάδας με διακριτικά της, 15 άτομα περίπου παρέβλεψαν τις οδηγίες της και μετέβησαν στη Νίκαια για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με κόκκινα κασκόλ και μπλούζες. Εισιτήρια έβγαλαν, αλλά η είσοδος στο γήπεδο δεν τους επιτράπηκε. Αντίθετα αυτοί που πήγαν μεμονωμένα και χωρίς να φορούν κάτι που να επιδεικνύει ότι είναι υποστηρικτές του Ολυμπιακού, πέρασαν κανονικά στην κερκίδα και παρακολούθησαν ήσυχα την αναμέτρηση.

Μπάχαλο με Σάντσεζ
Ο Σάντσεζ τελικά ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Επανωμή. Ολη την εβδομάδα όμως κανείς από την ΠΑΕ της Νέας Ιωνίας δεν τον ανέφερε στις απουσίες. Οι δημοσιογράφοι κάνουν αγώνα κάθε Σάββατο για να βρουν τα μέλη της αποστολής της Νίκης, αφού σπάνια υπάρχει ένας άνθρωπος που να γνωρίζει για να τους ενημερώσει. Ετσι όλες οι εφημερίδες θεώρησαν ότι ο Ισπανός αγωνίζεται κανονικά. Για να μη γίνονται λοιπόν τέτοια λάθη, μήπως θα πρέπει το site της ΠΑΕ εκτός από τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και τα καλέσματα να περιέχει και στοιχεία ενημέρωσης; Ακόμη ένα γεγονός που αποδεικνύει το μπάχαλο που επικρατεί στην ΠΑΕ.

Η δική τους απάντηση
Τη δική τους απάντηση από το παρκέ του ΕΑΚ έδωσαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου. Οι κερκίδες είχαν λιγότερο κόσμο από ποτέ, αλλά ξεχνώντας τα προβλήματα και το γεγονός ότι είναι ξεχασμένες από παντού οι ερυθρόλευκες πάλεψαν απέναντι στην ΦΕΑ, πήραν το ροζ φύλλο και έμειναν ζωντανές στο κυνήγι της παραμονής.
Η ερώτηση της ημέρας
Ποιο «κρυφό χαρτί» κρατά στα χέρια του ο Γιδόπουλος για την εκδίκαση της υπόθεσης τού ματς στα Γρεβενά;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου