ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία του κλάδου για το ασφαλιστικό

δυναμική-συμμετοχή-των-δημοσιογράφω-122485

Καταγγελία της Ενωσης Συντακτών για απεργοσπαστικά φύλλα

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των δημοσιογράφων – μελών της, που συμμετείχα στο σύνολο τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2016 με στόχο να προστατεύσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην κοινωνική ασφάλιση. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες στην περιοχή ευθύνης μας που απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους, όλα τα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα καθώς και τα ενημερωτικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Θλιβερές εξαιρέσεις οι γνωστοί και συνήθεις απεργοσπάστες που συστηματικά δεν σέβονται τη μάχη που δίνει όλη η κοινωνία και ο δημοσιογραφικός κόσμος για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, τη σωτηρία των ασφαλιστικών του Ταμείων και της ελπίδας για ένα συνταξιοδοτικό μέλλον.

Οι γνωστοί για την απεργοσπαστική τους τακτική εκδότες των εφημερίδων ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Καρδίτσας και ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της Λαμίας, για μία ακόμη φορά έθεσαν πάνω από το κοινωνικό συμφέρον τα δικά τους μικροσυμφέροντα και κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα που «νέκρωσε» όλη η Ελλάδα, απεργοσπαστικά φύλλα χρησιμοποιώντας ως συντακτικό προσωπικό μη μέλη μας.

Επίσης κάποιες ηλεκτρονικές σελίδες που δεν απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους ανήρτησαν κείμενα, μη συμμετέχοντας στην μάχη που δίνει ο κόσμος του καθημερινού μόχθου της ενημέρωσης, αλλά και όλη η κοινωνία ενώ και το Ράδιο ΒΕΡΑ του Βόλου μετέδωσε ενημερωτικά δελτία σπάζοντας την απεργία χρησιμοποιώντας ένα ηχολήπτη για την εκφώνηση τους.

Ας γνωρίζουν, όλοι οι παραπάνω, ότι με τη στάση τους ανοίγουν μέτωπο όχι κατά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των εργαζομένων συνολικά στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά με την ίδια την κοινωνία που τους κρίνει, τους αξιολογεί και τους κατατάσσει στους απεργοσπάστες.

Οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται για αξιοπρεπή εργασία και ασφάλιση που θα ενισχύσει τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία στον Τύπο.

Προειδοποιούμε τους απεργοσπάστες πως η στάση τους δεν θα μείνει χωρίς αντίδραση. Θα μας βρουν σύντομα απέναντι τους αν συνεχίσουν να συντάσσονται με τα μεγαλοσυμφέροντα που επιδιώκουν την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου