ΤΟΠΙΚΑ

Διάθεση στήριξης της Ελλάδας

διάθεση-στήριξης-της-ελλάδας-851206

Τη διάθεση της Γερμανίας να υποστηρίξει την Ελλάδα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε πως είναι σημαντικό ότι το ευρώ ανακτά την εμπιστοσύνη των εχθρικών μέχρι πρότινος αγορών.
Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε σε κοινή συνέντευξη με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Θαπατέρο, πως όταν κινδυνεύει το κοινό νόμισμα, είναι σημαντικό οι αγορές οι οποίες το τελευταίο διάστημα έκαναν επίθεση στο ευρώ, πλέον ξεκινούν να το εμπιστεύονται.
Πρόσθεσε ακόμα πως πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού της και ότι αυτά τα βήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσει η κερδοσκοπία προς το ευρώ. “Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στο Βερολίνο την Παρασκευή για διαβουλεύσεις κορυφής” ανέφερε.
Σχολίασε ότι το κοινό νόμισμα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και πως εάν οι αγορές μπορούν να του επιτεθούν, τότε αυτό είναι επιζήμιο για όλα τα κράτη μέλη. “Συμφωνούμε ότι οι πολιτικές για θέματα οικονομίας πρέπει να είναι καλύτερα συντονισμένες και το πλέον σημαντικό είναι να ακολουθούμε το Σύμφωνο Σταθερότητας” κατέληξε στις δηλώσεις της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου