ΤΟΠΙΚΑ

Επένδυση στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση

επένδυση-στις-ίσες-ευκαιρίες-στην-εκπ-123503

Από το κέντρο ξένων γλωσσών «Ρήγας Αντωνίου – Ελένη Δημάκη», που τοποθέτησαν αναβατόριο στην είσοδο του φροντιστηρίου

Σε μία διαφορετική επένδυση, επένδυση στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση προχώρησε το κέντρο ξένων γλωσσών «Ρήγας Αντωνίου και Ελένη Δημάκη». Τοποθέτησαν στην είσοδο του ισόγειου κτιρίου, ένα αναβατόριο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο φροντιστήριο μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, στο φροντιστήριο φοιτούν περίπου 150 μαθητές. Κανείς από αυτούς δεν έχει κινητικά προβλήματα ή κινητικές αναπηρίες. «Θεωρούμε όμως ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν πρόσβαση στο φροντιστήριο αγγλικών», είπε ο κ. Αντωνίου που φρόντισε να καταστήσει το σχολείο του προσβάσιμο για όλους τους μαθητές. Εκτός από το αναβατόριο για το οποίο επενδύθηκε ποσό 5.000 ευρώ προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση απ’ όλους, στο σχολείο υπάρχει και τουαλέτα ΑμεΑ αλλά και ειδικές πόρτες ώστε μαθητές με κινητικά προβλήματα να κινούνται άνετα με τα καροτσάκια στους χώρους του σχολείου.

«Δεχθήκαμε συγχαρητήρια από πολλούς γονείς. Κάποιοι είπαν ότι θα ενημερώσουν και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ο Ιππόκαμπος γι’ αυτή την υπηρεσία. Το ζητούμενο είναι να έχουν όλοι οι μαθητές, αρτιμελείς ή όχι πρόσβαση στο φροντιστήριο και ίση ευκαιρία στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας όπως είναι τα αγγλικά», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου