ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου με αιχμή το ασφαλιστικό και την υγεία

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-πεδυ-βό-123625

Από συνταξιούχους και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υποκατάστημα ΠΕΔΥ στο Βόλο για να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν προχθές οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και ο δημοκρατικός σύλλογος Μαγνησίας.

«Ούτε ώρα χαμένη. Η υγεία μας κινδυνεύει. Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού. Να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η πρόνοια να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που οι διαδηλωτές μοίρασαν σε ασφαλισμένους και το προσωπικό του ΠΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

«Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης- τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση -κάλεσμα- και των δομών της δημόσιας υγείας, μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας. O κάθε φορέας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην κοινωνική συμμαχία παλεύουμε για την κατάκτηση του ώριμου και ρεαλιστικού στόχου. Η υγεία να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους τους ασφαλισμένους. Εχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου