ΤΟΠΙΚΑ

Υπέκυψε ο 40χρονος ΕΚΑΒίτης

υπέκυψε-ο-40χρονος-εκαβίτης-851206

Ο τραγικός επίλογος του τροχαίου δυστυχήματος, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, στην εθνική οδό Βόλου-Φαρσάλων, γράφτηκε χθες με την κηδεία του 40χρονου διασώστη του ΕΚΑΒ Νίκου Ιατρόπουλου.
Ο 40χρονος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματά του μετά από δίμηνη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.
Στην οικογένειά του ενέδρα θανάτου έστησε στην εθνική οδό Βόλου-Φαρσάλων το μεσημέρι της 28 Δεκεμβρίου 2009 οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του προκαλώντας καραμπόλα. Ακαριαία εκείνη τη μοιραία ημέρα έχασε τη ζωή του ο πατέρας του Νίκου, Βασίλης Ιατρόπουλος 77 ετών, συνοδηγός του ΙΧ που οδηγούσε ο 40χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ. Επιβάτες του οχήματος η σύζυγός του και το τρίχρονο αγοράκι τους.
Συντεθλιμμένοι από τον πρόωρο και άδικο θάνατό του, η οικογένειά του, συγγενείς, ένστολοι συνάδελφοί του και εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν χθες, στις 4:30 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου το πιο χαμογελαστό παιδί, όπως έλεγαν.
Σκηνές σοκ είχαν εκτυλιχθεί στο σημείο του δυστυχήματος, πριν από δύο μήνες, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ γίνονταν μάρτυρες απεγκλωβισμού συναδέλφου τους.
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε άψυχο το σώμα του Βασίλη Ιατρόπουλου, ενώ ο γιος του με σοβαρά τραύματα είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο Χειρουργείο του Νοσοκομείου Βόλου.
Η τρελή πορεία που ακολούθησε εκείνη την ημέρα το αγροτικό όχημα με οδηγό 45χρονο, κάτοικο Ευξεινούπολης, δεν άφηνε τελικά πίσω ένα νεκρό…
Το αυτοκίνητό του κινούμενο από Βόλο προς Ν. Αγχίαλο βγήκε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το όχημα του 45χρονου καρφώθηκε μετωπικά στο ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος Νίκος Ιατρόπουλος.
Ακολούθησε σύγκρουση του δεύτερου οχήματος με άλλο ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και οδηγό 20χρονο, κάτοικο Ραφήνας Αττικής.
Επικήδειο χθες, στον κατάμεστο Ιερό Ναό, εκφώνησαν ο ιερέας της Εκκλησίας και συμμαθητής του Νίκου Ιατρόπουλου π. Ιωάννης και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Συγκλόνισαν τα λόγια τους, μιλώντας για τον πιο χαμογελαστό άνθρωπο, για έναν ευσυνείδητο διασώστη, για έναν ακέραιο χαρακτήρα, για έναν οικογενειάρχη – πρότυπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου