ΤΟΠΙΚΑ

«Θα είμαι υποψήφιος έτσι κι αλλιώς»

θα-είμαι-υποψήφιος-έτσι-κι-αλλιώς-851206

Παρών στις εξελίξεις στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης δηλώνει ο δήμαρχος Μηλεών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απόστολος Αρέθας. Ξεκαθαρίζει πως θα είναι υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο στο νέο διευρυμένο δήμο Πηλίου με όποια χωροταξική διαμόρφωση και να προκύψει, αφού η πολυετής ενασχόλησή του με τα κοινά του δίνει την εμπειρία και τη σιγουριά να διεκδικήσει το χρίσμα για ακόμα μια τετραετία. «Ιδεατή» χαρακτηρίζει την προοπτική το Πήλιο να αποτελέσει δύο μεγάλους δήμους.
Κύριε Αρέθα, η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόσφατα πρόταση για πέντε δήμους στην Μαγνησία και συγκεκριμένα δύο μόλις μεγάλους δήμους για ολόκληρο το Πήλιο. Κατά πόσο σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η πρόταση;
Εγώ από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ των μεγάλων δήμων, εφόσον φυσικά μπορούν να αποτελέσουν δυνατά σχήματα και να είναι βιώσιμοι. Από την εφαρμογή ακόμα του «Καποδίστρια» όταν και για πρώτη φορά ετέθη θέμα ανακατανομής του αυτοδιοικητικού χάρτη είχα πει πως το Πήλιο, τότε τουλάχιστον, θα μπορούσε να διαιρεθεί σε τρεις μεγάλους δήμους και συγκεκριμένα να αποτελέσουν ένα δήμο οι Μηλιές, η Αρτέμιδα και οι Αφέτες, ένα δήμο η Αργαλαστή, η Σηπιάδα και το Τρίκερι και ένα δήμο η Ζαγορά μαζί με το Μούρεσι. Ωστόσο, επειδή κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τα μεγέθη μικρά, θεωρώ πως θα μπορούσε εντέλει να διαμορφωθεί το Πήλιο με δύο δήμους ένας από την Αρτέμιδα έως και την Σηπιάδα και ένας η Ζαγορά μαζί με το Μούρεσι. Οπότε η πρόταση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με βρίσκει σύμφωνο, εφόσον όμως και το ξεκαθαρίζω αυτό, η δημιουργία δύο δήμων στο Πήλιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση δηλαδή την εξυγίανση των προβλημάτων και την δημιουργία νέων μεγάλων, δυνατών και οικονομικά εύρωστων δήμων.
Δηλαδή, δήμαρχε, ποιος θα ήταν ο ιδεατός σχεδιασμός για εσάς;
Το ιδεατό νομίζω πραγματικά πως είναι η δημιουργία δύο και μόνο δύο δήμων στο Πήλιο. Δεν είμαι αντίθετος και στην προοπτική το Πήλιο να αποτελέσει έναν πολύ μεγάλο δήμο, ωστόσο θεωρώ πως δεν είναι λειτουργικό το σχήμα. Επιτρέψτε μου να γνωρίζω πως η διαμόρφωση του εδάφους και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των περιοχών του Ανατολικού με το Νότιο Πήλιο για παράδειγμα διαφέρουν πάρα πολύ και όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις θα επιφέρουν προβλήματα στη σωστή λειτουργία του μεγάλου δήμου.
Δήμαρχε, το υπουργείο Εσωτερικών κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για τον χωροταξικό σχεδιασμό. Όπως και να διαμορφωθούν τελικά τα νέα σχήματα, θα είστε υποψήφιος για το δημαρχιακό χρίσμα;
Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος, όποια και να είναι τελικά η διαμόρφωση των νέων διοικητικών συνόρων των υφιστάμενων δήμων. Έχω πολλά να δώσω ακόμα στην τοπική κοινωνία και νιώθω ακόμα έντονη την ανάγκη να προσφέρω. Δηλώνω παρών με πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων μου.
Κύριε Αρέθα, τι είναι αυτό που σας δίνει τόσο μεγάλη σιγουριά για να είστε εκ νέου υποψήφιος για δήμαρχος; Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που θα δει ή βλέπει ο κόσμος στο πρόσωπό σας και σας εμπιστεύεται δέκα χρόνια τώρα περίπου;
Εχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση και τα κοινά με σύνεση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γνωρίζω τα προβλήματα που έχει ο κόσμος στο Πήλιο, γνωρίζω τις ανάγκες, τις ελλείψεις. Όταν ασχολείσαι με τον κόσμο, όταν είσαι ο εντολοδόχος χιλιάδων ανθρώπων που έχουν εναποθέσει σε σένα τις ελπίδες τους για πέντε – δέκα καλύτερα πράγματα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους νιώθεις μεγάλη ευθύνη, η οποία όμως έχει πάρα πολύ μεγάλο βάρος γιατί σε εμάς τους πολιτικούς ο κόσμος δεν δίνει εύκολα ούτε συγχωροχάρτια αλλά ούτε και άφεση αμαρτιών. Έμαθα να ζω τόσα χρόνια με αυτό το βάρος, νομίζω πως έχω ανταπεξέλθει μέχρι σήμερα στις απαιτήσεις που είχαν οι θέσεις ευθύνης που έχω αναλάβει και με βάση όλα αυτά πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Πηλίου θα μπορέσουν να με εμπιστευτούν και πάλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου