ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Επαφές για τη βολιώτικη διαιτησία
Αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου θα παραβρεθούν στον Βόλο για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σενεγάλη. Μεταξύ αυτών θα είναι και η ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με επικεφαλής τον Βασίλη Τεροβίτσα. Η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον κ. Τεροβίτσα και με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ προκειμένου να συζητηθεί η προώθηση διαιτητών από την Μαγνησία στις εθνικές κατηγορίες. Ο πρόεδρος των Διαιτητών της Ε.Π.Σ.Θ., Σπύρος Κανούλης έχει έτοιμες τις προτάσεις του και περιμένει να τις ακούσει η ηγεσία της ελληνικής διαιτησίας, ώστε από τη νέα σεζόν να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από βολιώτικες σφυρίχτρες στις εθνικές κατηγορίες.
Αλλωστε μετά τον Γιώργο Δαλούκα, από τους κορυφαίους Ελληνες διαιτητές αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια τα τελευταία χρόνια για την Μαγνησία. Ο μοναδικός διαιτητής που επίσης αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες και ανήκει στο δυναμικό της ΤΕΔ Ε.Π.Σ.Θ. είναι ο Μάνος Σκουλάς που διευθύνει παιχνίδια της Γ’ Εθνικής, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Μέσα στους ανερχόμενους ρέφερι που αναμένεται να προταθούν είναι και ο Δημήτρης Κρητικός.
Γενικότερα εκτός από τη συνάντηση των διαιτητών με την ΚΕΔ αναμένεται να προκύψουν και άλλες σημαντικές συζητήσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου, μια και η παρουσία του Σοφοκλή Πιλάβιου δεν αναμένεται να περάσει ανεκμετάλλευτη από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάτι επίσημα προγραμματισμένο.

Η Εθνική ομάδα έρχεται στο Πανθεσσαλικό με όλα της τα μεγάλα αστέρια. Πριν το μεγάλο της «ταξίδι» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνει στάση στον Βόλο για το τελευταίο της τεστ επί ελληνικού εδάφους. Αλήθεια όμως, από πότε έχουμε να καμαρώσουμε Μαγνησιώτη ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην Εθνική Ανδρών ποδοσφαίρου;
Εχουν περάσει σχεδόν εννιά χρόνια από τότε που ο Θανάσης Κωστούλας από την Σούρπη φορούσε σε φιλικό παιχνίδι το εθνόσημο στο στήθος. Ηταν το ματς με την Κροατία στις 25 Απριλίου του 2001. Από τότε η Μαγνησία έχει να δει ποδοσφαιριστή από τα «σπλάχνα» της να αγωνίζεται με την «μεγάλη» εθνική ομάδα…
Ο Θανάσης Κωστούλας είχε φορέσει δυο φορές την φανέλα της Εθνικής, ενώ πριν από αυτόν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το βολιώτικο ποδόσφαιρο άφησαν μια βαριά κληρονομιά, η οποία όμως δεν έχει τη συνέχεια που όλοι θα προσδοκούσαν.
Ο Θέμης Μουστακλής ήταν ο πρώτος που φόρεσε την φανέλα της Εθνικής ομάδας στην προπολεμική περίοδο. Αγωνίστηκε στο παιχνίδι Ελλάδα – Γαλλία για το Μεσογειακό Κύπελλο. Ο Τάκης Συνετόπουλος είναι ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής που μετράει τις περισσότερες συμμετοχές με την γαλανόλευκη φανέλα. Αγωνίστηκε συνολικά σε 16 ματς την πενταετία 1970-75. Σε 13 αγώνες πήρε μέρος ο Χρήστος Ζαντέρογλου από το 1964 έως το 1969, σε 12 ο Βασίλης Μποτίνος, πετυχαίνοντας μάλιστα και τρία γκολ, τρεις φορές φόρεσε το εθνόσημο ο Δημήτρης Κοκκινάκης, ενώ συμμετοχή είχε και ο Νίκος Τζίνης.
Μέσα σε αυτή την δεκαετία που πέρασε, κατά καιρούς αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν στελεχώσει τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας. Οι Τσιμπανάκος, Σίμος, Καραδέμητρος, Αρβανίτης, Μπουσινάκης, Τριχιάς, Παλιούρας κ.α. έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Παίδων και των Νέων, αλλά η συνέχεια στην καριέρα τους δεν ήταν η αναμενόμενη.
Σίγουρα τα εφόδια που παίρνει από νωρίς ένας ποδοσφαιριστής είναι τα πρώτα του «όπλα» στη μάχη που θα δώσει για να θεωρηθεί ταλέντο και να τον καλέσουν στις μικρές εθνικές ομάδες. Από κει και πέρα όμως είναι και στο χαρακτήρα του κάθε παίκτη πώς θα διαχειριστεί την επιτυχία του και κατά πόσο θα δουλέψει για την εξέλιξή του. Είναι και η νοοτροπία που αποκτά κάθε παιδί στα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και ο τρόπος που θα το στηρίξει ο σύλλογός του και η οικογένειά του. Είναι και το σύστημα που πάσχει στην επιλογή, με αποτέλεσμα να χάνονται ταλέντα. Πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και Νίκη όλα αυτά τα χρόνια λίγες ευκαιρίες έδωσαν σε βολιώτικα παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι στη Μαγνησία δεν υπήρχαν και πρότυπα… Με την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα, δημιουργούνται…
Ελπίδες υπάρχουν για το μέλλον και όλοι ελπίζουμε να δούμε κι άλλους ποδοσφαιριστές από την περιοχή να φορέσουν την γαλανόλευκη. Ο Τάσος Λαγός, ο Βολιώτης των νέων του Παναθηναϊκού, που διετέλεσε αρχηγός στην εθνική παίδων και τώρα είναι βασικός στην εθνική νέων, οι Αλέξανδρος Ζέρης, Θανάσης Αραμπατζής και Θανάσης Σπύρου, που έχουν κληθεί στις επιλογές της εθνικής παίδων, αποτελούν τις ελπίδες της Μαγνησίας για το μέλλον. Για να δούμε θα καταφέρουν να μας δικαιώσουν και να τους καμαρώσουμε κάποια στιγμή να αγωνίζονται για Εθνική μας…

Ανησυχία για τα γήπεδα

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσον αφορά στα γήπεδα που θα πρέπει του χρόνου να προπονούνται όλες οι ομάδες του. Συγκεκριμένα βάσει κανονισμού οι ομάδες που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα πρέπει να διαθέτουν δυο συγκροτήματα νέων, ένα κάτω των 21 και ένα κάτω των 18. Φυσικά το ΕΑΚ και το Σέσκλο είναι πολύ δύσκολο να φιλοξενήσουν τις προσπάθειες όλων των ομάδων των ερυθρολεύκων. Η μία λύση είναι και το γήπεδο της Αλλης Μεριάς, όμως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στον Δήμαρχο Πορταριάς και στη διοίκηση της ΠΑΕ.
Της τελευταίας στιγμής
Γύρω στα 10.000 εισιτήρια έχουν μείνει απούλητα για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Σενεγάλη. Οι διοργανωτές όμως δεν ανησυχούν, καθώς πιστεύουν ότι τις επόμενες ημέρες θα «φύγουν» τα περισσότερα από αυτά. Ο Ελληνας άλλωστε είναι της τελευταίας στιγμής… Γεγονός πάντως είναι ότι δεν έχουν πουληθεί εισιτήρια για την κερκίδα απέναντι από την σκεπαστή. Ο κόσμος φαίνεται πως φοβάται τον καιρό, ωστόσο σύμφωνα με την μετεωρολογικές προβλέψεις την Τετάρτη το απόγευμα δεν θα υπάρχουν βροχές.
«Μου έκοψε το ποδόσφαιρο»
Βολιώτης ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου και έφυγε στα μέσα της περιόδου και όχι με τον καλύτερο τρόπο, δηλώνει παντού ότι ο Αχιλλέας Μπέος του «έκοψε» το ποδόσφαιρο… Ο ίδιος από την στιγμή που έφυγε από τους ερυθρόλευκους δεν μπόρεσε να βρει ομάδα εθνικής κατηγορίας να συνεχίσει την καριέρα του, ενώ έχει παράπονα από τον τρόπο που του φέρθηκαν οι Βολιώτες.
Κανονικά η Μίλκοβα
Κανονικά θα αγωνιστεί σήμερα η Λύδια Μίλκοβα κόντρα στην ΦΕΑ. Η σέντερ του Ολυμπιακού Βόλου αποφάσισε να δώσει προθεσμία μερικών ημερών ακόμα στην διοίκηση για τα οφειλόμενα. Η ίδια δεν θέλησε να αφήσει στα κρύα του λουτρού τις συμπαίκτριές της και το τεχνικό τιμ και αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα της κανονικά στην πολύ δύσκολη σημερινή αναμέτρηση που θα γίνει στο ΕΑΚ.
«Τσιγγάνος» ο Βόλος 2004
Συνέχεια αλλάζουν έδρα τα κορίτσια του Βόλος 2004. Σήμερα θα κληθούν να αγωνιστούν στην Αλλη Μεριά, ενώ έχουν περάσει επίσης από πέντε ακόμα γήπεδα τις δυο τελευταίες σεζόν. Συγκεκριμένα έχουν αγωνιστεί στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, στο κεντρικό του ίδιου σταδίου, στη Νεάπολη, στην Αγριά και στο ΕΑΚ… Μήπως θα πρέπει να βρεθεί λύση και να μην είναι «τσιγγάνος» ο Βόλος 2004 που πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυναικών;
Η ερώτηση της ημέρας
Τελικά θα βρίσκονται οργανωμένα σε κερκίδα ή μεμονωμένα όπου τύχει οι οπαδοί του Ολυμπιακού σήμερα στη Νίκαια; Εισιτήρια από πού θα προμηθευτούν;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου