ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακός ξεσηκωμός στο Βόλο ενόψει της Πέμπτης

απεργιακός-ξεσηκωμός-στο-βόλο-ενόψει-125426

Στο λιμάνι του Βόλου στις 11 το πρωί η κεντρική συγκέντρωση

Απεργιακός πυρετός στο Βόλο ενόψει της Πέμπτης. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, επαγγελματικοί φορείς, αγρότες και αλιείς προετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Νοέμβριο, «ενώνονται» όλοι με καθολικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με τους απεργούς μέσω του συντονιστικού οργάνου να επιλέγουν η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι έτσι ώστε να καταδειχθεί η μαζικότητα και η δυναμική που εκτιμάται ότι θα είναι πρωτοφανής.

Το απεργιακό ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου όπου θα δώσουν το παρών εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, δάσκαλοι, καθηγητές, μηχανικοί, επιχειρηματίες της εστίασης, ιδιοκτήτες συνεργείων, περιπτερούχοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, δημοτικοί υπάλληλοι σιδηροδρομικοί, νοσηλευτές κ.α.

Στο λιμάνι του Βόλου θα βρεθούν ενώνοντας τη φωνή τους μαζί με τους απεργούς, οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών όπως και οι αγρότες του Πηλίου και οι αλιείς που θα αποκλείσουν με τα καΐκια τους το λιμάνι.

Μεθαύριο Πέμπτη εκτός από το γενικό λουκέτο σε υπηρεσίες, αγορά, εστίαση, χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί, ενώ επίσης στην 24ωρη κινητοποίηση συμμετέχουν και οι βενζινοπώλες.

Λόγω της απεργίας επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια με το σιδηρόδρομο, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομείο και Κέντρα υγείας. Επίσης αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες της Μαγνησίας θα ενισχύσουν ενεργά τον αγώνα των κοινωνικών ομάδων του Βόλου ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης και θα δώσουν το παρών στη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στο λιμάνι του Βόλου.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, θα συμμετέχει και το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών, Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεων Τεχνικών Εργων Ν. Μαγνησίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με στόχο – όπως τονίζεται- να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή των συνδικαλιστικών φορέων, έχει αποφασίσει εκτός από την πρωινή συγκέντρωση, να πραγματοποιήσει και δεύτερη συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να περιφρουρήσει την απεργία κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου