ΤΟΠΙΚΑ

Με ένα κοτόπουλο ξεκινά η διανομή για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος

με-ένα-κοτόπουλο-ξεκινά-η-διανομή-για-τ-126967

Μετά από τρίμηνη και πλέον καθυστέρηση αρχίζει η διανομή τροφίμων και βασικών ειδών για 10.044 ωφελούμενους στη Μαγνησία

Με καθυστέρηση τριών μηνών, ξεκινά επιτέλους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, η διανομή τροφίμων και βασικών ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για τους 10.044 ωφελούμενους του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής. Η διανομή ξεκινά με τους 4.684 δικαιούχους να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία διανομής ανά δήμο στη Μαγνησία για να παραλάβουν από… ένα κοτόπουλο! Ωστόσο, την ερχόμενη εβδομάδα, όπως εκτιμούν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του δήμου Βόλου, που έχουν αναλάβει το βάρος της διαδικασίας, θα παραλάβουν και θα διανείμουν είδη παντοπωλείου και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διανομή των πρώτων τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, έπρεπε να είχε γίνει από το Υπουργείο, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν ως αποτέλεσμα, η διανομή να ξεκινά με τρεις και πλέον μήνες καθυστέρησης και με μόνο ένα τρόφιμο. Από ένα κοτόπουλο καλούνται να παραλάβουν οι 4.684 δικαιούχοι του προγράμματος στη Μαγνησία. Καλούνται να διανύσουν μακρινές αποστάσεις μέχρι τα σημεία διανομής ανά δήμο για να παραλάβουν ένα μόλις κοτόπουλο.

«Τα κοτόπουλα είναι νωπά και δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε προκειμένου να τα διανείμουμε μαζί με άλλα είδη προκειμένου οι δικαιούχοι να μην αναγκάζονται να διανύουν ολόκληρες αποστάσεις για να παραλάβουν από ένα κοτόπουλο. Μάλιστα επισημάναμε το πρόβλημα που δημιουργείται για ανθρώπους που μένουν εκτός Βόλου και είναι μόνοι και ανήμποροι, προκειμένου τη διανομή κατ’ οίκον να κάνει προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην ταλαιπωρηθούν. Την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουμε να μας έρθουν είδη παντοπωλείου, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, βρεφικές κρέμες, αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας που θα διανείμουμε στους δικαιούχους», ανέφερε η κ. Ευαγγελία Ηλιοπούλου, υπεύθυνη υλοποίησης του έργου. Ηδη από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Βόλου, οι υπάλληλοι έχουν μπει στη διαδικασία να τηλεφωνούν στους δικαιούχους προκειμένου να τους ενημερώσουν για την πρώτη διανομή. «Είναι σημαντικό για εμάς να ενημερωθούν όλοι, να μην μείνει ούτε ένας που δεν θα το ξέρει», επεσήμανε η κ. Ηλιοπούλου. Η πρώτη διανομή με το κοτόπουλο, θα είναι πρόβα τζενεράλε για τους υπαλλήλους του δήμου που έχουν επιφορτιστεί το συγκεκριμένο έργο. Σημειώνεται ότι συνολικά στο νομό οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 4.684 άτομα, που σημαίνει ότι συνολικά ωφελούμενοι (μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους) είναι 10.044 άτομα. Από αυτούς οι 7.700 περίπου βρίσκονται στο Δήμο Βόλου.

Η διανομή

Η διανομή θα γίνει για το δήμο Βόλου την Πέμπτη 4/2/2016 και την Παρασκευή 5/2/2016 από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στην οδό Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη 20 (πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, περιοχή Καραγάτς).

Θα πραγματοποιηθεί η α’ διανομή κοτόπουλου (ένα κοτόπουλο ανά αίτηση).

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέρχονται με την ταυτότητά τους και τον αριθμό αίτησης ή αν κωλύονται, οποιοσδήποτε άλλος αντί για αυτούς επιδεικνύοντας την αίτηση και εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.

Στους υπόλοιπους δήμους:

  • Δήμος Αλμυρού: στο Πολιτιστικό Κέντρο (θέση Παππά 10, Πλατάνια Αλμυρού).
  • Δήμος Ρήγα Φεραίου: στο αμαξοστάσιο Βελεστίνου.
  • Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: στο Δημαρχείο Ζαγοράς και στο κοινοτικό κατάστημα Μουρεσίου.
  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: στα Καλά Νερά πρώην εκθετήριο τοπικών προϊόντων και στο πρώην κτίριο Ειρηνοδικείου στην Αργαλαστή.
  • Δήμος Σκιάθου: στην εταιρεία ΚΑΒΟΣ, περιοχή Ξάνεμος.
  • Δήμος Σκοπέλου: στο ΚΑΠΗ Σκοπέλου.
  • Δήμος Αλοννήσου: στο Κοινωνικό Παντοπω- λείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου