ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ : Τελευταίο συλλαλητήριο πριν το Πάσχα…

πανεπιστημιο-τελευταίο-συλλαλητήρι-851206

Με νέες γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήριο διανύουν την τελευταία εβδομάδα «μαθημάτων», πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.
Το νέο συλλαλητήριο, το οποίο διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιηθεί μεσημεριανές ώρες –όχι απόγευμα, όπως τα τελευταία.
Το «ραντεβού» έχει δοθεί για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας.
Σήμερα και αύριο, στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Στα περισσότερα από τα τμήματα του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, οι πολυήμερες καταλήψεις αποτελούν παρελθόν, όμως, οι φοιτητές με μονοήμερα «λουκέτα», συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας δείχνουν ότι ο δεύτερος κύκλος των κινητοποιήσεών τους παραμένει ανοιχτός.
Εξελίξεις για τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων αναμένονται πλέον μετά τις διακοπές του Πάσχα. Για το διάστημα μετά τις γιορτές ανανέωσαν το ραντεβού τους και οι πανεπιστημιακοί, χωρίς να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το πανελλαδικό συντονιστικό γενικών καταλήψεων και συνελεύσεων, με απόφαση της τελευταίας του συνεδρίασης, έχει καλέσει όλες τις σχολές σε νέο γύρο συνελεύσεων και καταλήψεων.
Αύριο Τετάρτη, ημέρα απεργίας και δεύτερης ψηφοφορίας για το άρθρο 16, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Μεταξύ των αποφάσεων του πανελλαδικού συντονιστικού είναι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και σχολεία για ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα των φοιτητών και μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές, με καταλήψεις γραφείων διασύνδεσης και Επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως και ακύρωση ημερίδων επιχειρηματικότητας.
Στο μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κλειστές θα μείνουν και σήμερα οι Γραμματείες των τμημάτων, ανεξάρτητα εάν τελούν ή όχι υπό κατάληψη. Πρόκειται για απόφαση του πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος Κ. Μπαγιάτη, μετά την κατάληψη, στην οποία προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα δέκα μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Φοιτητικό επίδομα
Στο μεταξύ, έως και τις 18 Μαΐου παρατείνεται ο χρόνος υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εμπρόθεσμη χορήγηση των απαραίτητων πιστοποιητικών σπουδών για τη χορήγηση του επιδόματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου