ΤΟΠΙΚΑ

Aκριβότερο από την Κυριακή το ρεύμα Αυξάνει τα τιμολόγια και τις νέες συνδέσεις η ΔΕΗ

aκριβότερο-από-την-κυριακή-το-ρεύμα-αυ-851206

Αναπροσαρμόζονται κατά 4%, από 1ης Απριλίου, τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ (ημερήσια και νυχτερινά) και τα νυχτερινά τιμολόγια κατά 5%, ενώ αυξάνεται το κόστος των νέων συνδέσεων ηλεκτρικής εγκατάστασης πελατών κατά 15%.
Η αύξηση των βιομηχανικών τιμολογίων προέκυψε, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, ως ανάγκη με βάση το αυξημένο κόστος για αγορά υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου από τη ΔΕΗ. Η αύξηση του νυχτερινού τιμολογίου κρίθηκε ως απαραίτητη, καθώς κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει αυξηθεί.
Επίσης, αυξάνεται από 1ης Απριλίου 2007 το κόστος των νέων συνδέσεων ηλεκτρικής εγκατάστασης πελατών κατά 15%. Το
Εξάλλου, δεκτό έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος για τη χορήγηση στη ΔΕΗ άδειας κατασκευής νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ως 800MW για την περίοδο έως το 2017. Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία στο διασυνδεδεμένο σύστημα 15 μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 2.500MW παλαιότητας 30 έως και 48 έτη, με αποτέλεσμα τον χαμηλό βαθμό απόδοσης και της αξιοπιστίας τους.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
Παράλληλα, με επιστολή του προς τον κ. Αθανασόπουλο, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ζήτησε την αλλαγή του τρόπου αναπροσαρμογής της προκαταβολής που επιβάλλει η ΔΕΗ σε οικιακούς πελάτες της για την επανασύνδεση τους με το δίκτυο της σε περίπτωση μη εμπρόθεσμων καταβολών.
Επιπλέον ο υπουργός ζήτησε από το Διοικητή της ΔΕΗ τον εξορθολογισμό των ποινών που επιβάλλει η επιχείρηση σε περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών όλων των πελατών της.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ, τόνισε: «είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό, ότι η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας και η ανυπαρξία επενδυτικού σχεδιασμού έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια και την αύξηση στα τιμολόγια. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Τελικά, η ΝΔ στοιχίζει ακριβά στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας».
«Ένα νέο βαρύτατο πλήγμα για τους καταναλωτές αποτελούν οι νέες υπέρογκες αυξήσεις σε τιμολόγια και τις νέες συνδέσεις της ΔΕΗ που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Ακόμα και οι αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια θα πληρωθούν από τον απλό καταναλωτή. αφού οι βιομηχανίες θα μετακυλήσουν στις πλάτες του την αύξηση των ηλεκτρικών τιμολογίων τους», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου