ΤΟΠΙΚΑ

Εορτάζουν οι Τρεις Ιεράρχες

εορτάζουν-οι-τρεις-ιεράρχες-128806

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά σήμερα τον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Βασίλειο Μπαλτά Πανηγυρική εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών διοργανώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος στον παλαίμαχο Εκπαιδευτικό κ. Βασίλειο Μπαλτά, Φιλόλογο.

Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν ο κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης τ. Σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου, με θέμα «Βασίλειος Μπαλτάς: ο άνθρωπος της αγάπης και της θυσιαστικής προσφοράς» και ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με θέμα «Ιχνηλασία ζωής, με εξομολογητική διάθεση».

Μετά την απονομή της Τιμητικής Διακρίσεως, ο κ. Μπαλτάς θα αντιφωνήσει με θέμα «Η επίδραση της κλασικής Παιδείας στη σκέψη των Πατέρων». Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου