ΤΟΠΙΚΑ

Κρύβονται σε Βόλο – Λάρισα οι «εισβολείς» της εφόδου στις φυλακές Τρικάλων

κρύβονται-σε-βόλο-λάρισα-οι-εισβολε-129007

Στο Βόλο και τη Λάρισα διαμένουν οι δράστες της αιματηρής εφόδου στις φυλακές Τρικάλων το Μάρτιο του 2013 που οδήγησε σε μαζική απόδραση επικίνδυνων κρατουμένων.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», εναντίον των εφτά Αλβανών και μίας γυναίκας, ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα ποινικές διώξεις.

Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς που κατηγορούνται τώρα για αυτή την επίθεση διαμένουν στο Βόλο και στη Λάρισα – οι περισσότεροι έχουν εξαφανισθεί – και ορισμένοι έχουν κατηγορηθεί για ληστείες αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών. Τμήμα της έρευνας γίνεται και για ιδιώτες που φέρεται να διέμεναν στην Κρεμαστή της Ρόδου.

Η απόδραση επιχειρήθηκε στις 23 Μαρτίου 2013. Μια ομάδα πάνοπλων Αλβανών άρχισε να γαζώνει με καλάσνικοφ τις εξωτερικές σκοπιές των φυλακών. Αρχικά απέδρασαν 11 κρατούμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν αμέσως οι τρεις, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη πριν δύο μήνες σε καφέ της Αγριάς.

Από τους υπόλοιπους αλβανούς δραπέτες που έχουν εξαφανισθεί από τότε είναι ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, οποίος εθεωρείτο αρχηγός συμμορίας με 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο την περίοδο 2009-11 και σε τρεις από αυτές είχε σκοτώσει τα θύματά του. Αφαντος είναι και ο 31χρονος Σούτλαχ Φάτος, που ως επικεφαλής συμμορίας είχε διαπράξει 27 ληστείες στην Κέρκυρα, στην Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου