ΤΟΠΙΚΑ

Συγκροτείται σε σώμα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου

συγκροτείται-σε-σώμα-το-δ-σ-της-δευα-κε-851206

Σήμερα στις επτά το απόγευμα εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούν τους Δήμους Αγριάς, Αρτέμιδος και Μηλεών – τρεις από κάθε Δήμο – συνέρχονται σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Αρτέμιδος προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα. Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι τετραετής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση της ΔΕΥΑ έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν και είχε οριστεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Χαράλαμπο Ζάχο και μονοετή θητεία.
Βασικός στόχος της επιχείρησης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου ύδρευσης αλλά και δικτύου ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων σε όλη την έκταση των τριών Δήμων του Πηλίου που συγκροτούν ίσως την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή του Πηλίου από την πλευρά του Παγασητικού.
Η ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου δεν είναι πλέον μια διαδημοτική επιχείρηση στα χαρτιά, αφού στον ένα χρόνο από την ίδρυσή της έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για την χρηματοδότηση της προμελέτης που είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του δικτύου και την απόκτηση υπόστασης για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.
Πρόσφατα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος υπέγραψε την έγκριση του ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) τα οποία θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της προμελέτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο ποσό οι εκατό χιλιάδες ευρώ θα απορροφηθούν μέχρι 31/12/2007.
Επίσης άλλες τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000) για την εκπόνηση της προμελέτης έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρήματα τα οποία προέρχονται από κονδύλια του προγράμματος «Θησέας» που δεν απορροφήθηκαν το 2006. Τα δύο συγκεκριμένα κονδύλια καλύπτουν σχεδόν το συνολικό κόστος για την εκπόνηση της προμελέτης, το οποίο έχει προϋπολογιστεί στις 814.000 ευρώ.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ενδιαφέρον για ένταξη στη ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου έχει επιδείξει τον τελευταίο καιρό και ο Δήμος Αφετών, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ποντάρει για το υδροδοτικό στη λειτουργία του φράγματος «Παναγιώτικο» είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει άμεσες λύσεις για το δίκτυο ακαθάρτων αφού οι περισσότεροι οικισμοί του είναι τουριστικοί και παραθαλάσσιοι.

Ποιοι συγκροτούν
το Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου είναι εννεαμελές και συμμετέχουν σ’ αυτό τρεις σύμβουλοι από τον κάθε ιδρυτικό δήμο της Διαδημοτικής Επιχείρησης. Την Αγριά εκπροσωπούν ο σημερινός Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΠ και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγριάς Χαράλαμπος Ζάχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεμιστοκλής Κυπαρίσσης και Νίκος Στόικος. Το Δήμο Αρτέμιδος εκπροσωπούν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Νομικός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Αλεξόπουλος και Θανάσης Σπύρου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αρτέμιδος, ενώ το Δήμο Μηλεών εκπροσωπούν ο Αντιδήμαρχος και πρώην Κοινοτάρχης Μηλεών Νίκος Γαρδώνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σακελλαρίου και Κονδράκης Νίκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στη θέση του Προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο μέχρι σήμερα προσωρινός πρόεδρος της επιχείρησης κ. Χαράλαμπος Ζάχος, αφού οι συμμέτοχοι δήμοι δείχνουν ικανοποιημένοι με τον γοργό τρόπο που προχωρούν τα πράγματα και κυρίως με την άμεση εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων, ώστε η επιχείρηση να δημιουργήσει υπόβαθρο και να στηθεί σε γερές βάσεις επιλύοντας τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής του Κεντρικού Πηλίου τα οποία εδράζονται στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην ασφαλή υδροδότηση όλων των οικισμών της περιοχής και στη δημιουργία δικτύου ακαθάρτων που θα προστατεύσει το περιβάλλον. Ανεπίσημα, ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες εξελίξεις στο Κεντρικό Πήλιο έχουν επιδείξει και στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου